Boza face ce face și se rotește după politicieni ca floarea-soarelui după soare

Managerul Complexului Energtic Oltenia a făcut ce a făcut în ultimii trei ani și a rezistat mai multor guverne, indiferent de culoarea politică a acestora. Cu piruete bine executate și bine înșurubat în fruntea companiei, Sorin Boza a realizat de tânăr că, dacă se va roti după cine trebuie, nu va avea niciun fel de probleme la Complexul Energetic Oltenia. A venit manager pe vremea tehnocraților și a rămas manager pe vremea PSD, când a jucat partitura celor de la ALDE inițial, după care s-a rotit după cei de la PSD, fiind atent la schimbările de tonalitate ale orchestrei lui Weber și compania.

S-a schimbat puterea, s-a schimbat și partitura. Sorin Boza e un tip isteț și a făcut încă o piruetă. Firma familiei deputatului liberal Dan Vîlceanu este parte a unui acord cadru pentru furnizarea de tablă către sucursalele electrocentrale. Poate că este o întâmplare și cei care comentează în spațiul public sunt răutăcioși. Și mai spun unii că nu se face politică la CEO. Poate că este o întâmplare, ca și angajările făcute pentru ALDE și PSD.

Ca să nu fie niciun fel de suspiciuni de cârdășie cu noua putere, ar trebui să urmeze schimbarea din funcție a lui Sorin Boza, dacă există și motive pentru a se face acest lucru. Până la urmă să se decidă și guvernanții ce vor la companiile publice, precum CEO: manageri asumați politic sau neutri, selectați în baza OUG 109.

CEO a vorbit despre contract

„Ca urmare a interpretarilor tendentioase aparute in spatiul public asupra achizitiei de tabla goasa si tabla aliata la CE Oltenia, fara a fi fost solicitat un punct de vedere din partea companiei, prezentam, in cele ce urmeaza, informatiile cu privire la procedura de achizitie derulata in octombrie 2019:

Pentru achizitia centralizata avand ca obiect incheierea de acorduri-cadru de furnizare a produsului TABLA pentru SE Rovinari, SE Turceni, SE Isalnita si SE Craiova, cu valoarea maxima estimata de 4,470 mil lei, s-a intocmit si publicat in SICAP documentatia de atribuire aferenta acestei achizitii cu anuntul de participare nr. CN1014873/08.09.2019, atribuirea urmand a fi facuta pe doua loturi:

Lotul nr. 1 – Tabla groasa;

Lotul nr. 2 – Tabla aliata.

Pana la data limita de 17.10.2019, ora 15:00, au fost depuse in SICAP 4 oferte pentru lotul nr. 1 si 3 oferte pentru lotul nr. 2 (una dintre acestea fiind neconforma din punct de vedere al evaluarii tehnice).

Dupa analiza documentelor depuse si calificarea acestora, propunerile financiare au fost urmatoarele:

Pentru lotul nr. 1 – Tabla groasa, cu valoarea maxim estimata de 4,177 mil lei, ofertele financiare au fost urmatoarele:

SC CHARLIE COMAT SRL Craiova – 3,988 mil lei;

SC CIROMAT SERVCONSTRUCT SRL Craiova – 4,028 mil lei;

SC METABET CF SA Pitesti – 4,173 mil lei;

SC TREFO SRL Rovinari – 3,893 mil lei;

Pentru lotul nr.2 – Tabla aliata, cu valoarea maxim estimata de 0,293 mil lei, ofertele financiare au fost urmatoarele:

SC CHARLIE COMAT SRL Craiova – 0,274 mil lei;

SC TREFO SRL Rovinari – 0,272 mil lei.

In urma aplicarii criteriului de atribuire ,,pretul cel mai scazut”, in conformitate cu prevederile legislatiei si ale documentatiei de atribuire publicate, s-au perfectat urmatoarele acorduri cadru:

Pentru lotul nr.1, acordul-cadru nr. 73/CEOSE/16.01.2020, cu trei operatori economici (SC TREFO SRL Rovinari, SC CHARLIE COMAT SRL Craiova si SC CIROMAT SERVCONSTRUCT SRL Craiova).

Pentru lotul nr.2, acordul-cadru nr. 74/CEOSE/16.01.2020, cu doi operatori economici (SC CHARLIE COMAT SRL Craiova si SC TREFO SRL Rovinari).

Cele doua acorduri-cadru au fost incheiate pentru o perioada de 24 luni, clasamentul ofertelor fiind provizoriu, contractele subsecvente urmand a fi atribuite la valoarea cea mai mica rezultata in urma procedurii de reofertare a operatorilor economici semnatari ai acordurilor cadru. Prin urmare, procedura de achizitie „Tabla groasa si tabla aliata” la CE Oltenia, din octombrie 2019, a fost derulata prin licitatie deschisa, cu respectarea tuturor prevederilor legislative de transparenta. In subsidiar, mentionam faptul ca, potrivit Legii nr.99/2016 privind achizitiile sectoriale, acordul-cadru reprezinta acordul incheiat in forma scrisa intre una sau mai multe entitati contractante si unul sau mai multi operatori economici care are ca obiect stabilirea termenilor si conditiilor care guverneaza contractele sectoriale ce urmeaza a fi atribuite intr-o anumita perioada, in special in ceea ce priveste pretul si, dupa caz, cantitatile avute in vedere.”, potrivit CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com