Antrenori și instructori de sport mai bine pregătiți cu fonduri europene

Asociația Scout Society implementează până pe 30.06.2022 proiectul “Restart Sport Engine in EU”, cofinanțat de Uniunea Europeană.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu 5 organizații din 5 țări diferite: Letonia -BIEDRUBA „LSII DIREKTORU PADOME”, Franța – FONDATION ALICE MILIAT, Spania – AJUNTRAMENT BENIGANIM, Grecia – KOINONIKI ANAPTYKSI NEON / K. A. N. E.  și România – Asociația Scout Society, care este și coordonatorul proiectului.

În perioada 23-31 martie au fost organizate la Târgu-Jiu, două activități importante din cadrul proiectului. Acestea au fost: un curs de formare pentru persoane cu experiență în activități fizice/sport din comunitățile locale ale țărilor partenere și un schimb de experiență sportiv.

Cursul de formare a avut loc în perioada 23-27 martie care a avut ca scop de a transfera abilități antrenorilor, formatorilor, personalului ONG-urilor și voluntarilor implicați în activități fizice/sport, pentru ca aceștia să promoveze educația în și prin sport, cu accent pe dezvoltarea abilităților oamenilor din regiunile locale din Europa.

A doua activitate s-a desfășurat în perioada 27-31 martie, în cadrul căreia au fost testate un set de sporturi diferite în vederea identificării celor mai potrivite care pot fi practicate și  după pandemie, prin asigurarea unei distanțe minime de siguranță între participanți  recomandată de specialiști.

Unele dintre sporturile practicate în timpul schimbului au fost Karate, Zumba și Tabata, etc. Participanții au împărtășit și situația activităților sportive în timpul pandemiei în țările lor. Toate aceste informații vor fi prezentate în broșura finală a proiectului.

Amintim că proiectul promovează incluziunea socială, educația în și prin sport dar și dezvoltarea abilităților în rândul oamenilor din comunitățile locale europene.

Obiectivele proiectului sunt:

-Dezvoltarea abilităților a 800 de persoane care folosesc sportul în activitățile organizate în 5 comunități din Uniunea Europeană în perioada implementării;

-Creșterea abilităților a 25 de persoane (antrenori, formatori, personal al ONG – urilor și a voluntarilor sportivi) de a dezvolta modalități inovatoare de utilizare a sportului pentru a  contribui la procesul de evoluție pe termen lung a comunităților locale;

-Repornirea activităților sportive în Europa după Covid19 și mobilizarea cetățenilor de a face sport și în context pandemic;

-Elaborarea unui film despre dezvoltarea abilităților folosind SPORTUL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com