Afaceriştii de tonaj greu sparg restricţiile impuse de poliţie la podul de la Turcineşti

Nu există un şerif în oraş! Afaceriştii care au interese în zona Turcineşti-Schela nu se sperie de interdicţia impusă de poliţie la podul de la Turcineşti, reparat recent după ce a fost avariat în luna aprilie. Autorităţile impuseseră o restricţie de tonaj de maximum 5 tone, însă maşini de mare tonaj trec în special noaptea peste pod, iar nimeni nu îi sancţionează pe conducătorii auto.

Cosmin Popescu s-a enervat

„Din păcate nu se ţine cont de restricţia anunţată de autorităţi şi de poliţie. Încă se lucrează în zonă, cu toate că circulaţia a fost reluată pe pod. Este nevoie de înţelegere. Din câte am observat se trece în special noaptea cu autovehicule de mare tonaj. Sper să nu ajunge la măsuri dure în zonă, dar poliţia locală şi nu numai trebuie să intervină şi să aplice sancţiuni, dacă se încalcă dispoziţiile”, a spus Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Restricţii până pe 3 noiembrie

Poliţiştii au impus până pe 3 octombrie restricţiile pe podul de la Turcineşti. „În această perioadă vor fi instituite restricţii temporare de circulație, în următoarele condiţii:

– se interzice circulaţia autovehiculelor având masa maximă admisă mai mare de 5 tone;

– la intrările pe acest sector de drum (capetele podului) se vor amplasa indicatoare cu inscripţia „5T” însoţite de un pano adiţional cu inscripţia „02.10.2017 – 03.11.2017”,

– la intersecţiile DN 66 cu DJ 664, DJ 664 cu DJ 664A şi DN 66 cu DC 149 Bumbeşti-Jiu, se vor amplasa panourile prevăzute în documentaţia supusă avizării, conţinând rutele ocolitoare pe care se va devia circulaţia vehiculelor cu o masă mai mare de 5 tone;

– sunt exceptate de la restricţiile de circulaţie vehiculele aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi cele ale administratorilor drumurilor publice din România”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Gorj.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com