GORJFEST 2017 la final: Încă o colecţie de artă modernă în Gorj

Edița cu numărul 28 a Festivalului Internațional de Arte Vizuale GORJFEST a ajuns la final. Au participat 28 de artiști plastici și fotografi din: România, Moldova, Ucraina, Italia, Serbia.

Festivalul GORJFEST organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj s-a desfășurat pe trei secțiuni: grafică, sculptură mică, fotografie artistică.

În aceeași perioadă s-a desfășurat BURSA BRÂNCUȘI, proiect ce presupune organizarea unei Tabere internaționale de sculptură la care participă anual doi sculptori străini. În acest an au fost prezenți Eric Perjovschi și Alexei Vidrașco din Republica Moldova.

“Împărăţia aurului negru” este lucrarea realizată în marmură de către Eric Perjovschi, artistul profesionist basarabean, din Chișinău, specializat în artele focului, ceramică, sticlă, email și metal.

 

“Puterea adevărului“ este lucrarea realizată din travertin şi andesit de către Alexei Vidraşco, un sculptor tânăr de 26 de ani din Cuhnești. Este un sculptor ce se ambiționează să facă artă modernă şi să participe la crearea unui nou limbaj și viziuni plastice în sculptura modernă.

 

Lucrările realizate în cadrul Bursei Brâncuși au fost donate duminică 8 octombrie 2017, Casei de Cultură din oraşul Ţicleni.

Tot duminică 8 octombrie 2017, la Casa de Cultură din Ţicleni a avut loc Vernisajul Salonului Internațional de Sculptură mică, grafică și fotografie artistică (creații realizate în cadrul celei de a XXVIII-a ediții a Festivalului Internațional de Arte Vizuale GORJFEST 2017).

Printr-un protocol încheiat între Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Primăria Ţicleni s-au donat comunităţii locale şi aceste creaţii. În acest fel, la Ţicleni, CJCPCT Gorj a realizat prima colecţie de artă modernă din istoria localităţii, colecţie prin care se doreşte creşterea vizibilităţii culturale a acestui oraş gorjenesc.

Evenimentul s-a încheiat cu Lansarea albumului GORJFEST 2017.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com