Afacerea „Tomograful” de la Spitalul Judeţean a explodat în faţa celor de la CJ

Liberalii sunt nemulţumiţi de modul în care la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a funcţionat serviciul RMN. Astfel, peste 10.000 de oameni au plătit taxe, deşi serviciile medicale respective ar fi trebuit să fie gratuite. Potrivit unui comunicat de presă, şefii unităţii medicale vor trebui să ofere explicaţi la următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Gorj.

„PNL solicită imperativ președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să convoace directorii Spitalului Județean din Tg-Jiu la ședința de consiliu județean. Cu toții trebuie să ofere explicații referitoare la situația extrem de gravă sesizată de presa locală, privind perceperea de taxe ilegale pacienților. Persoanele aflate la conducerea Spitalului Județean de Urgență din momentul în care a fost încheiat contractul cu firma privată care asigura serviciile de RMN în incinta Spitalului Județean, trebuie să ofere explicații în cadrul Consiliului Județean.

Atât președintele Consiliului Județean Gorj-  Cosmin Popescu, cât și managerii unității spitalicești, aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj, trebuie să ofere lămuriri privind motivele pentru care a fost tolerată această situație, în urma căreia 10 mii de oameni au plătit ilegal sume imense pentru servicii imagistice de care ar fi trebuit să beneficieze gratuit.  Motivele pentru care a fost tolerată această situație, de ce medicii au fost puși în situația de a intermedia aceste tranzacții și demersurile pe care intenționează să le demareze pentru ca oamenii să-și recupereze sumele percepute în mod abuziv de firma respectivă în complicitate cu spitalul, trebuie lămurite de cei responsabili.

PNL Gorj a depus o solicitare la Consiliul Județean Gorj, prin care solicită convocarea directorilor Spitalului Județean Gorj,  la ședința ordinară din data de 31 ianuarie 2018 a consiliului”, potrivit unui comunicat al PNL Gorj. Reprezentanţii CJ Gorj nu au oferit un punct de vedere legat de situaţia de la Spitalul Judeţean Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com