A riscat Boza când a ales între salariaţi şi directori?

Preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, i-a susţinut în spaţiul public pe directorii săi care impun măsuri împotriva angajaţilor care prezintă imagini de la locul de muncă. Situaţia condiţiilor grele de muncă din minerit este bine cunoscută, iar faptul că imagini cu angajaţi în noroi sau la lopată apar în spaţul public doar confirmă acest lucru şi nu mai şochează pe nimeni. Până la urmă nu se aşteaptă nimeni ca în minerit să fie ca la croitorie sau la cofetărie.

Astfel, angajaţii care fac fotografii în timpul programului nu reprezintă un pericol la adresa imaginii companiei; ei transmit semnale administraţiei şi guvernanţilor. Unii pot face investiţii pentru normalizarea condiţiilor de muncă, iar alţii pot acorda facilităţi legislative, precum grupa de muncă, reducerea vârstei de pensionare şi altele. Se poate asigura producţia de cărbune şi dacă fac sau nu poze salariaţii şi dacă semna sau nu Mihail Dafinoiu, directorul EMC Motru, dispoziţia privind interdicţia respectivă.

Oricum angajatul şi nevoile sale ar trebui să fie în centrul interesului administraţiei unei companii, mai ales că este de stat, adică să intre în contact cu solicitările salariaţilor, indiferent pe ce cale sunt transmise şi să ia măsuri să rezolve problemele semnalate, nu să limiteze transmiterea problemelor. E ca şi cum în loc să stingi un foc îl acoperi cu o pătură şi ai senzaţia că ai scăpat de el.

Pe de altă parte, administraţia susţine că anumiţi lideri nu sunt interesaţi decât cum să îşi crească numărul de membri şi se folosesc de problemele salariaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com