Demersuri pentru venitul de completare de anul viitor

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi-au propus să facă demersuri pentru acordarea în continuare a venitului de completare pentru disponibilizaţii colectiv de la companie. După cum se ştie, actul normativ în baza căruia se acordă venit de completare disponibilizaţilor colectiv din companiile publice expiră anul acesta.

Potrivit lui Sorin Olaru, director Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia, se fac demersuri pe lângă instituţiile de resort, astfel încât şi anul viitor, cel puţin, să poată să fie acordat venit de completare angajaţilor care vor intra în procesul de disponibilizare colectivă de la companie.

 

Sumele nu sunt mici

Un disponiblizat colectiv beneficiază până la ieşirea la pensie, timp de un an sau doi, de venit de completare şi de indemnizaţie de şomaj. Este vorba de o protecţie financiară care îi asigură disponibilizatului veniturile necesare până când va devenit oficial pensionar.

Anul viitor programul de disponibilizări colective de la Complexul Energetic Oltenia cuprinde 200 de persoane. Acestea nu vor mai beneficia de venit de completare, dacă legistaţia nu va menţiona acest lucru. Singurul lucru care va putea fi acordat foştilor salariaţi vor fi câteva salarii compensatorii din partea unităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com