25 de persoane, prinse muncind „la negru” în Gorj

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată au depistat, în perioada 08.04.2019 – 12.04.2019, 25 de persoane care prestau fără forme legale de angajare la trei angajatori ce desfăşoară activitate pe teritoriul judeţului Gorj. În urma deficienţelor constatate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 280.000 de lei. Cea mai mare sancţiune, 200.000 de lei, a fost aplicată unui angajator care folosea în activitate 21 de muncitori necalificaţi fără a putea face dovada încheierii, în prealabil, a contractelor individuale de muncă cu aceştia. Cu o amendă de 60.000 de lei a fost sancţionat şi un alt angajator pentru care munceau, fără forme legale de angajare, trei persoane. O altă sancţiune, în sumă de 20.000 de lei, s-a dispus în sarcina unui angajator ce folosea în activitate, fără forme legale, o persoană.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în aceeaşi perioadă, s-au aplicat cinci amenzi în valoare totală de 19.500 de lei. De asemenea, un dosar de cercetare eveniment depus spre avizare la I.T.M. Gorj, referitor la un accident de muncă petrecut pe data de 13 martie a.c., când un bărbat a căzut prin acoperişul unui imobil  la care efectua lucrări de modernizare, a fost respins din cauza neîntocmirii acestuia conform legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă.

„Angajatorii trebuie să trateze cu maximă seriozitate întocmirea dosarului de cercetare a unui eveniment ce urmează a fi depus spre avizare la instituţia noastră, pentru că, în cazul în care normele legislative nu sunt respectate în totalitate cu privire la întocmire şi retransmitere, riscă sancţiuni”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com