Viorica Dăncilă, somată să îndrepte lucrurile la CEO în privinţa condiţiilor speciale de muncă

Sindicaliştii din Complexul Energetic Oltenia(CEO) vor ca premierul Viorica Dăncilă să se implice în rezolvarea problemei acordării condiţiilor speciale de muncă la companie. În acest sens, Sindicatul Liber EMC Roşia i-a solicitat public lui Dumitru Pârvulescu, şeful Federaţiei Naţionale Mine Energie, să facă demersuri în acest sens pe lângă Viorica Dăncilă. „Rugăm președintele federației să susțină și să înainteze Guvernului României solicitarea noastră! O solicitare de îndreptare morală a faptului că minerii și energeticienii au fost discriminați zeci de ani de zile, ne beneficiind de grupa de muncă în condiţii speciale, așa cum au beneficiat de alungul timpului, celelalte categorii de salariați din România! Sperăm să ne ajute și domnul Senator Florin Carciumaru! Minerii și energeticienii merită să fie încadrați la condiții speciale de muncă, în noua lege a pensiilor.”

Solicitarea Sindicatului Liber Roşia

„Pentru că în această perioadă Ministerul Muncii și Justiției Sociale derulează un amplu proces de consultări publice asupra proiectului Legii privind sistemul public de pensii, iar în proiectul de lege înaintat către Parlamentul României, categoria de salariați a minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia lipsește cu desăvârșire din anexele pentru grupa de muncă în condiţii speciale, facem apel la toți factorii de decizie la nivel de județ, să intervină și să susțină încadrarea minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, în categoriile de lucrători care își desfășoară activitatea în CONDIȚII SPECIALE DE MUNCĂ! Doamnelor și Domnilor Parlamentari, Elvira Sarapatin, Florin Carciumaru, Scarlat Iriza, Mihai Weber, Alin Văcaru, Victor Ponta și Dan Vîlceanu, vă rugăm să vă implicați activ și să eliminați această DISCRIMINARE făcută minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia! Iar dacă modificarea acestei legi invocă ECHITATEA între categoriile de salariați, atunci minerii și energeticienii trebuie să fie și ei lângă celelalte categorii care beneficiază de grupă de muncă în condiţii speciale.

Pe 28 august 2018, la Prefectură, va avea loc o întâlnire între reprezentanții ai Ministerului Muncii, Casa Județeană de Pensii Gorj și membrii Comisiei de Dialog Social. Facem apel pe această cale și la Prefectul Județului Gorj, domnul Ciprian Adrian Florescu, să susțină și să înainteze Guvernului României solicitarea noastră! O solicitare de îndreptare morală a faptului că minerii și energeticienii au fost discriminați zeci de ani de zile, ne beneficiind de grupa de muncă în condiţii speciale, așa cum au beneficiat de alungul timpului, celelalte categorii de salariați din România.

Replică de la deputatul Dan Vâlceanu

„Am scris şi am vorbit şi în Parlament despre măsurile Guvernului cu privire la pensiile celor cu grupe de muncă, aprobate de coaliția PSD-ALDE, şi cu sprijinul parlamentarilor din Gorj. Pentru că acum este dezbatere pe anumite articole din proiectul Legii Pensiilor, reiau acest subiect, pentru a vă arăta cum PSD și ALDE păcălesc minerii din 2015. Este vorba despre 100.000 de foști angajați în grupe de muncă, printre care și câteva mii de mineri din Gorj. PNL va avea amendamente la noul proiect al Legii Pensiilor, care nu rezolvă problema de structură a sistemului public de pensii, și care continuă să producă nedreptăți. Dar despre acestea voi vorbi pe larg în zilele următoare”, potrivit unei postări de pe pagina de socializare a deputatului Dan Vâlceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com