Unii patroni din Gorj nu renunță la munca „la negru”

Inspectorii de muncă, din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată, au depistat, săptămâna trecută, două persoane care munceau fără forme legale de angajare într-o cramă din municipiul Târgu-Jiu, respectiv un restaurant din oraşul Rovinari. Angajatorii au fost sancţionati, fiecare, cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Unul dintre controale a fost efectuat pe timp de noapte, cu sprijinul Postului de Poliţie Rovinari.

În perioada 18-21 iunie 2019, în domeniul relaţiilor de muncă, au avut loc 26 de controale, fiind sancţionaţi un număr de 13 angajatori, valoarea amenzilor aplicate, pentru încălcarea legislaţiei muncii, însumând 86.000 de lei. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus 115 măsuri cu caracter obligatoriu în sarcina angajatorilor.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au realizat, în intervalul amintit, 13 controale, un număr de nouă angajatori fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 45.000 de lei. Cuantumul total al sancţiunilor aplicate de către inspectorii de muncă, în săptămâna 18-21 iunie, se ridică la 131.000 de lei.

“Controalele care se efectuează, în această perioadă, în domeniul construcţiilor, fac parte dintr-o campanie naţională iniţiată de către Inspecţia Muncii, au loc pe raza întegului judeţ şi nu vizează doar depistarea muncii fără forme legale de angajare, ci orice abatere de la legislaţia muncii şi de la normele de securitate şi sănătate în muncă. Sunt verificate  şantiere din domeniul public, cât şi privat, fără excepţie, iar lucrările de utilitate publică nu sunt afectate de către intervenţia inspectorilor de muncă.  În nici unul dintre controalele care au avut loc, până în prezent, pe domeniul public, muncitorii nu au întrerupt lucru, completarea fişelor de identificare făcându-se pe rând de către cei prezenţi”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com