Unii îmbuibați de la sindicate nu spun ce fac pentru mineri și energeticieni

Unii îmbuibați de la sindicatele din Complexul Energetic Oltenia nu spun ce fac pentru salariații companiei în prag de negociere a Contractului Colectiv de Muncă. Este cazul personajului de la Termocentrala Turceni, sindicalistul Eugen Iovan. Acesta nu se mai satură. S-a lipit de turnul de răcire, ca timbrul de scrisoare.

Iovan a declarat public faptul că este „soldat disciplinat” și nu spune ce va cere administrației pentru salariați. S-a înțeles că cei de la Federația Univers nu cer nimic de la administrație. Nici nu mai contează, pentru că filmul acesta s-a mai văzut și la celelalte negocieri. Se vede treaba că se va închide CEO și vor rămâne aceiași lideri de sindicat, moșteniți de mineri și energeticieni de la o generație la alta. Pe ei nu îi mai schimbă nimeni.

Cei care mai dau din gură, mai tineri, sunt ținuți pe margine. Nu au loc în Comisia de Negociere. Și se mai spune că sindicatele sunt cum sunt.

Pentru Iovan, negocierile sunt un spectacol și nimic mai mult, la care el participă mai mult ca spectator, după cum lasă să se înțeleagă. Rezultatul negocierilor nici nu-l prea afectează. El e rezolvat financiar pentru mulți ani de acum înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com