Un sindicalist prevesteşte ce s-ar putea întâmpla la CEO. Ar fi singura soluţie, altfel vor rămâne doar cei din birouri.

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia nu îşi explică de ce parlamentarii de Gorj nu explică ce fac pentru ca minerii şi energeticienii să obţină prin lege condiţiile speciale de muncă. Acestea nu mai pot fi ignorate, este de părere Manu Tomescu, lider sindical la Termocentrala Rovinari. Este posibil ca angajaţii CEO să nu obţină nici condiţiile deosebite, iar concluzia este că ortacii vor fi obligaţi să iasă în stradă, să îşi ceară drepturile. Niciun politician nu luptă serios pentru ei, când vine vorba de condiţiile de muncă.

Manu Tomescu îl critică pe sindicalistul Gabriel Cărdăruşe care este de părere că angajaţii CEO sunt hrăniţi cu iluzii când li se vorbeşte despre posibilitatea obţinerii condiţiilor speciale de muncă.

„Da, minerii și energeticienii din C.E.Oltenia asigură stabilitatea energetică a României, dar când e să le fie recunoscute condițiile speciale de muncă, li se spune că nu se poate!

Ba mai mult de-atât, un „mare sindicalist” căruia partidele politice și administrația i-au făcut un sindicat și îl țin acolo președinte, are tupeul să iasă la tv și spună că sunt iluzii cerințele acestor oameni care vor să le fie recunoscute prin lege, condițiile grele de muncă! Dar poate are și asta o explicație dacă ținem cont de faptul că „sindicalistul” respectiv frecventează numai ședințele masoneriei, birourile politicienilor și directorilor! …in schimb pe la locuri de muncă din cariere și termocentrale nu l-a văzut nimeni până acum.

Și ca să înțeleagă odată pentru totdeauna, toată lumea! Iată câteva argumente care spun de ce merită minerii și energeticienii din C.E.Oltenia ca să fie încadrați în condiții speciale de muncă!

– Pentru că în carierele și termocentralele din C.E.Oltenia există locuri de muncă unde nu pot fi eliminaţi factorii de risc, iar minerii și energeticienii muncesc în zgomot, praf și vibraţii, mult peste limitele normale;

– Pentru că minerii și energeticienii din C.E.Oltenia muncesc în condiții de MICROCLIMAT VITREG !

În carierele și termocentralele din C.E.Oltenia există locuri de muncă unde temperatura și umiditatea, depășește limitele termice prevăzute de reglementările in vigoare, fiind cunoscut faptul că în mare parte activităţile se desfăşoară sub cerul liber, iama fiind temperaturi variabile de -20°, iar vara de +40°;

– Pentru că minerii și energeticienii din C.E.Oltenia sunt suprasolicitați fizic şi psihic. Iar dovada acestor eforturi este numărul mare de zile de incapacitate temporară de muncă, conform certificatelor medicale înregistrate în fiecare an.

Nu în ultimul rând ar mai fi și încordarea nervoasă, generată de necesitatea exploatării în condiţii de siguranţă a echipamentelor de muncă (utilajele de mare capcitate din cariere sau camerele de comandă ale grupurilor energetice din termocentrale), precum şi abordarea deciziilor în timp scurt, ce trebuiesc luate de către executanţi, constituie tot un factor de risc, generator de accidente de muncă.

Doamnelor și domnilor parlamentari și guvernanți!

Condițiile de muncă din carierele și termocentralele din C.E.Oltenia solicită la maxim efortul fizic și solicitarea nervoasă a lucrătorilor! Iar temperaturile extreme, umiditatea, zgomotul, vibrațiile și praful, sunt elemente asupra cărora nu se poate interveni, dar care au un impact nociv asupra stării de sănătate a lucrătorilor, minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia! De ce nu se poate să le fie recunoscute și lor condițiile speciale de muncă, așa cum le sunt recunoscute altor categorii socio-profesionale din România !?”, a spus Manu Tomescu pe pagina proprie de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com