Un sindicalist din CEO refuză „omerta” impusă de Consiliul de Supraveghere

Manu Tomescu, lider de sindicat în Termocentrala Rovinari, refuză să respecte dispoziţia Consiliului de Supraveghere prin care angajaţii trebuie să ceară voie în scris înainte să vorbească despre companie. Tomescu susţine că este obligaţia angajaţilor să lupte pentru companie şi să îşi spună păsurile, dacă guvernanţii nu o fac.

„C.E.Oltenia a trebuit să plătească 1,4 miliarde lei (294 milioane euro) pentru achiziția certificatelor de carbon, numai pentru ultimul an. Iar pentru a acoperi aceste cheltuieli uriașe cu poluarea, compania a împrumutat pe ultima sută de metri 500 milioane de lei de la bănci.
Cu alte cuvinte, minerii și energeticienii din C.E.Oltenia au ajuns să se împrumute la bănci pentru a putea fi lăsați să muncească și prin munca lor să ofere stabilitate și independență energetică, României!
Dacă peste 40% din cifra de afaceri a companiei noastre se duce pe numai pe certificate, și dacă mai punem la socoteală și celelalte taxe, înseamnă că mai mult din două treimi din munca noastră ne sunt luate prin tot felul de taxe!
Eu mă intreb, până când o să mai putem suporta aceste biruri puse pe munca noastră!?
După părerea mea nu pot exista decât două posibilități pentru noi ca salariați ai C.E.Oltenia….
Cea de care mă tem cel mai tare este aceea că Guvernul României prin ministerele de resort, să ne disprețuiască munca ca și până acum, fără să facă nimic concret pentru a stabiliza prin măsuri legislative, importanța pentru S.E.N a energiei electrice produse pe bază de cărbune. Iar noi să fim lăsați să suportăm singuri povara acestor biruri puse pe munca noastră, prin reduceri de costuri, începând cu tot felul de reduceri de cheltuieli cu munca vie, chiar și cu drepturile și salariile noastre! În acest scenariu riscând chiar insolvența!
Iar cea de-a doua posibilitate ar fi aceea în care Guvernul României să recunoască importanța acestei companii energetice și a muncii noastre pentru Sistemul Energetic Național, și să inteprindă urgent măsuri ferme și concrete prin care să ia aceste BIRURI puse nedrept pe truda noastră!
Pentru noi nu există cale de mijloc! Ori ne va fi rău, ori ne va fi bine! Iar pentru e ne putea fi bine, ar trebui să luptăm și să milităm toți cei 13 mii de salariați ai acestei companii, și nu numai noi!
Asta este părerea mea pe care mi-o exprim într-un mod public și liber cu numele meu chiar și pe imaginea de la postare, pentru că eu consider că nu trebuie să ne fie teamă de nimeni și nimic atunci când ne cerem drepturile de lucrători români în România, indiferent de ce decizie aberantă ar da Guvernul României cu Ministerul Energiei, prin Consiliul de Supraveghere al C.E.Oltenia!”, potrivit unei postări a sindicalistului Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com