Tineri din 5 țări învață la Arcani cum să își găsească un job

Asociația Scout Society implementează proiectul “Coaching for youth 1.0”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

În parteneriat cu alte patru organizații – AYUNTAMIENTO DE MARACENA din Spania, EURO SUD din Italia, CSOD din Slovenia si HELLAS FOR US ASTIKI MI KERDOSKOPIKI  MI KYBERNITIKI ETERIA din Grecia, Asociația Scout Society va organiza în perioada 05-15 septembrie, la Arcani, activitatea principalã a proiectului, un schimb de tineri, unde se vor aduna 47 de participanți din cele 5 țări.

Proiectul „Coaching for youth 1.0.” își propune sã prevină încadrarea tinerilor în categoria NEETs (categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează nici un program educațional sau de formare) a tinerilor din cele cinci comunități locale.

Proiectul are la bază următoarele obiective:

-Conștientizarea de către 40 de tineri ( 16-24 de ani) a beneficiilor coachingului pe o perioada de 1 an de zile;

-Facilitarea continuării studiilor/identificării unui job pentru 40 de tineri din 5 comunități locale pe durata unui an;

-Oferirea de programe de coaching/mentorat pentru tineri de către 5 organizații din Uniunea Europeană pe durata unui an.

Datorită participării la activitățile din cadrul schimbului de tineri, tinerii vor învăța mai multe despre culturile țărilor participante, despre pericolul intrării în grupul NEETs, al abandonului școlar și, nu în ultimul rând, vor putea comunica și colabora cu tineri din diferite țări pentru un scop comun – testarea unor tehnici de coaching/mentorat pentru tineri. Mai mult ca atât, tinerii vor dobândi atitudini, competențe și cunoștințe care le vor influența modalitatea de abordare a propriului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com