Tineri din 4 ţări, între care şi România, iniţiaţi în procesul electoral din statele democratice

În perioada 8-18 noiembrie,  se va desfãșura activitatea principală a proiectului “Young people act”, un schimb de tineri, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. la care vor participa 60 de tineri din 4 țări, de unde sunt și organizațiile partenere proiectului: Grecia (IHNILATES TOU FOTOS), Slovenia (CSOD), Cehia (LUBLA) și România (Asociația Scout Society).

Această mobilitate a fost concepută în contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc în Uniunea Europeană în anul 2019. Problemele adresate în proiect sunt: lipsa participării /implicării civice din partea tinerilor; rata scăzută a tinerilor care și-au exercitat votul la alegerile europene din 2014; lacune în cunoștințele de ordin electoral deținute de tinerii care votează pentru prima dată; confuzii în privința conștientizarii valorilor democratice ale Europei; percepție greșită față de instituțiile europene; lipsa încrederii în construirea unui viitor mai bun pe princiile democrației.

Scopul proiectului este de a promova democrația și participarea activă a tinerilor în vederea implicarii civice a acestora atât în activitățile din comunitatea locală cât și cea europeană. Obiectivele principale sunt: familiarizarea cu valorile democratice ale Europei a 60 de tineri din cele 4 țări partenere proiectului; dezvoltarea abilităților participative, de implicare civică în activitățile din comunitățile locale și europene a tinerilor care vor lua parte la schimbul de tineri; dezvoltarea unui comportament participativ a tinerilor din proiect în contextul alegerilor europene din 2019; îmbunătățirea accesului la informațiile de ordin electoral pentru cei 60 de tineri din cele 4 țări europene.

Grupul țintă al proiectului sunt tineri atât din mediul urban cât și rural, din zone defavorizate care nu au acces la informații și nu au medii propice pentru a se implica în comunitate. De asemenea, sunt tineri integrați într-o instituție de învățământ, tineri NEETS sau tineri care nu au votat niciodată până în acest moment. Beneficiarii direcți sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 17-23 de ani din cele 4 țări partenere proiectului.

Schimbul de tineri va include ateliere de lucru cu privire la valorile Uniunii Europene, democrația promovată, ateliere informative despre procesul electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com