Târgujienii sunt invitaţi la cross în Parcul Central

Clubul Rotary din Târgu Jiu împreună cu Societatea Romana de Cardiologie, Forumului Naţional de Prevenție și Clubul Interact Târgu Jiu continuă programul “Promenada Inimilor 2018” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

Clubul Rotary Targu Jiu, continua și în 2018, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară

Traseul din Târgu Jiu are o lungime de 2 km, începând de la intrarea pe Insuliță dinspre Parcul Central.

Sâmbătă 29 septembrie 2018, ora 1030 se va organiza pe acest traseu un cros, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Târgu Jiu.

Toți participanții vor primi diplome de participare iar primii 70 de participant înscrisi vor primi și un tricou, pentru a le aminti și după terminarea crosului că mersul pe jos sau alergatul cât mai des, sunt importante pentru menținerea sănătății.

„Clubul Rotary Târgu-Jiu încurajază mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare.” declară Cătălin Dăneț – președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com