Tablourile artiștilor gorjeni, expuse la Brașov

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită la vernisarea expoziției de pictură “La trecutu-ți mare, mare viitor!”. Expoziția este organizată în colaborare cu Primăria Municipiului Codlea, Muzeul Tradițiilor Codlene și Casa Artelor Tradiționale “Nicolae Diaconu”.

Vernisajul va avea loc marți 23 noiembrie 2021, începând cu ora 15.30, la Muzeul Tradițiilor Codlene. Curatorul expoziției, Teodor Dădălău spune că expun pentru iubitorii de frumos: Cornel Vana, Larisa Mutu Mindoiu, Petrică Birău, Luminița Fuiorea, Florin Hutium, Codruț Duduman, Liliana Galor, Despina Ciuncanu, Felicia Savitscaia, Eric Perjovschi, Gelu Costea, Ivan Canchev, Santiago Polo, Rumen Rachkov și Dan Cioca. Vă așteptăm dacă aveți posibilitatea să vizitați expoziția noastră pentru a admira frumusețea și farmecul unor tablouri pictate de artiști străini. Culori, lumini și umbre surprinse pe pânzele expuse la Muzeul Tradițiilor Codlene.

Picturile din această expoziție au fost expuse în diferite colţuri ale ţării, dar și la nivel international. Fiecare artist are o poveste impresionantă de viață care la un moment dat a stat la baza tablourilor cele mai reprezentative.

Cornel Vana este pictorul compozițiilor complexe, cu multe elemente, conferind o încărcătură analitică imaginii. Peisaje, naturi statice și compoziții cu personaje se află în aria preocupărilor tematice ale artistului. Într-o tratare de nuanțe dominante reci, vatra satului coagulează o întreagă civilizație etnografică. Colaborarea dintre artist și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj este una mai mult de fructuoasă, pictorul având mai multe expoziții la noi. Toți cei care expun la Codlea au participat la edițiile anterioare ale Festivalului Artelor Vizuale “GORJFEST”.

Expoziția de marți 23 noiembrie 2021 încheie ediția din acest an a GORJEST. Din cauza măsurilor impuse de pandemie, evenimentul a fost unul mult mai redus ca și participare a artiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com