Specialiştii CEO, bătuţi la fund – eolienele punctează la imagine şi când nu bate vântul!

Specialiştii în comunicare şi în energie de la Complexul Energetic Oltenia iau bani degeaba în cele mai multe zile ale lunii. Deşi de un an de zile compania emblemă a Gorjului şi a Olteniei este în topul producătorilor de energie electrică, CEO transmite cam un comunicat pe trimestru legat de acest lucru. Ce fac în schimb eolienele cu ajutoru ONG-urilor prietene? Pe dracu în patru. Săptămâna trecută eolienele din România livrau 0,07% din necesarul de energie electrică al ţării, iar săptămâna aceasta se pregătesc sărbătoarea energiei verzi în România. Cam aşa:

„Greenpeace Romania și RWEA organizează “WIND OPEN DAY”, pe 14 septembrie  Într-un demers de informare publică cu privire la cele mai importante aspecte ale producerii și utilizării energiei verzi, Greenpeace Romania și Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) (http://rwea.ro/) organizează, în data de 14 septembrie 2017, o vizită la parcul eolian al EDPR Renewables (http://www.edpr.com/ ) din Facăeni, jud Ialomița, cu o capacitate instalată de 132 MW. La eveniment vor participa reprezentanți ai societății civile, oameni preocupați de energia eoliană, jurnaliști, bloggeri, specialiști ai companiilor membre RWEA, precum și o parte din stafful Greenpeace România. Participanții vor afla, în manieră informală, date esențiale despre energia eoliană, vor putea observa în timp real cum se produce, discuta deschis cu specialisti, vor vizita interiorul turbinelor din parcul eolian si vor asista la o filmare spectaculoasa cu drona, într-o difuzare live. Evenimentul este primul dintr-o serie de trei organizate de Greenpeace România, toate menite să pună pe agenda publică beneficiile energiei alternative, într-un context în care, în România, tehnologiile tradiționale de producere a energiei sunt învechite, neperformante și necesită costuri uriașe pentru modernizare, iar derogările de la limitele de poluare sunt alarmante. Greenpeace există pentru că Pământul are nevoie de o voce. Are nevoie de soluţii. Are nevoie de o schimbare. Are nevoie de acţiune. Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 50 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea. Din anul 2007, Greenpeace este prezentă şi în România. Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne sau companii, ci se bazează doar pe contribuţii de la persoane fizice”, potrivit unui comunicat al Greenpeace.

Cine este RWEA

„Asociația Română pentru Energie Eoliana sau “RWEA” (Romanian Wind Energy Association) a fost înființată în 2008 în Bucuresti și functionează ca o organizație non-guvernamentală, în conformitate cu legea româna. Asociația este o entitate voluntară de participanți din industria energiei eoliene din România. Aceasta există pentru a promova rolul cuvenit al energiei eoliene în mixul energetic din România și, în consecință, pentru a promova o energie curată, sigură și eficientă pentru România. EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider global în sectorul energiei regenerabile şi al patrulea producător de energie eoliană la nivel global, prezent pe 12 pieţe (Belgia, Brazilia, Canada, Franţa, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, România, Spania, Marea Britanie şi SUA). Energias de Portugal S.A.”, potrivit unui comunicat.

Somn de voie

Ce fac în tot acest timp esperţii în comunicare ai CEO? Organizează extrageri loto-neloto pe la televiziuni regionale, cu Boza în rol de mare extractor. Între penibil şi ruşinos. Companie cu 13.400 de angajaţi de care nu a auzit decât Gorjul şi poate Oltenia. Iarna, pe ger aude toată ţara, adică atunci când e cald şi bine, becurile ard şi politicienii locali dorm fericiţi. Şi la ce visează? La un manager politic la CEO. Pentru angajat pile şi activ de partid.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com