Şocant! Substanţe extrem de periculoase care cauzează cancer, în termocentralele CEO!

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia(CEO) se îmbolnăvesc tot mai frecvent în ultimii ani de cancer. De multă vreme, minerii şi energeticienii se plâng din cauza condiţiilor foarte grele de lucru, de lipsa materialelor şi a echipamentului. Mulţi ajung să sufere de diferite boli profesionale sau mai mult decât atât, ajung să se îmbolnăvească de cancer şi să moară. În momentul de faţă, aproape 30 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia suferă de cancer în diferite faze şi sunt monitorizaţi de diferite clinici din ţară.

Lucrează cu două substanţe care cauzează cancer!!

Potrivit unui raport al Sucursalei Electrocentrale Craiova II care prezintă informaţii care în mod obligatoriu trebuie comunicate publicului în cazul pericolelor de accidente majore se scrie negru pe alb că în procesul de producţie sunt folosite cel puţin două substanţe care cauzează cancer. Este vorba de hidratul de hidrazină şi păcura. Hidratul de hidrazină se utilizează pentru tratarea circuitului apă-abur al cazanelor, pentru reducerea conţinutului de oxigen din apă. În raportul respectiv se menţionează faptul că hidratul de hidrazină poate provoca cancer, în faza R 45.

Păcura

Conform aceluiaşi document, păcura este o altă substanţă folosită în termocentralele Complexului Energetic Oltenia care poate sta la originea cancerului. Păcura este folosită la susţinerea flăcării la arderea cărbunelui în cazane. Păcura este un produs toxic şi cancerigen de categoria a doua. În faza R 45 poate, de asemenea, provoca cancer.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com