Sindicatele din CEO numără degeaba zilele de când a fost promis mixul energetic

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia continuă să numere zilele trecute de când actualii parlamentari de Gorj au promis înfiinţarea unui mix energetic. Adică o companie energetică în care să funcţioneze capacităţi diferite de producere a energiei electrice. Era vorba în special de un colos energetic în care să fie reunite grupuri pe cărbune şi hidrocentrale.

Cu toate că au trecut aproape doi ani de zile de la ultimele alegeri parlamentare şi nu s-a concretizat niciun fel de promisiune, liderul de sindicat Manu Tomescu încă mai scoate în evidenţă promisiunile neonorate de către parlamentari. Niciun politician nu mai crede în mixul energetic şi toţi evită să mai atingă subiectul respectiv.

Mai pot promite şi în 2020 că nu costă nimic

„Au trecut 592 de zile de când parlamentarii locali și-au câștigat mandatele promițându-ne printre altele și un MIX ENERGETIC NAȚIONAL în care să fie integrat și C.E.Oltenia, iar compania noastră să nu mai fie nevoită să facă față unei concurențe nedreptate, cu alte entități energetice puternic subvenționate de statul român.

În toată această perioadă compania noastră continuă să fie jegmănită prin tot felul de biruri! Și că să vă faceți o părere, numai suma dată pe certificatele de carbon într-un singur an, depășește cu vreo două sute de milioane fondul de salarii al celor 13000 de salariati din C.E.Oltenia!

În aceste zile deputatul Mihai Weber declara, citez cu aproximație, „că trebuie găsită o soluție până în 2019 de a achiziţiona certificatele de carbon , bugetul companiei fiind creionat pe 7–7,5 euro pe certificat, acum costul ridicandu-se la aproape 15 euro un certificat. Iar acest lucru pune în imposibilitatea continuării activităţii dacă nu se găsesc soluţii. Situaţia este alarmantă, iar societatea va intra în insolvenţă, în incapacitatea de a-și continua activitatea” !

Cu toate astea, Doru Vişan, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, declara că pregătirea de iarnă se bazează pe Complexul Energetic Oltenia!

Aici se află compania cu locurile noastre de muncă, după 592 de zile de când funcționează actualul Parlament, și după 6 ani de când a fost creat C.E.Oltenia!

CEO a rămas tot singur într-o piață energetică plină de interese lacome și ascunse, iar MIXUL ENERGETIC NAȚIONAL rămâne deocamdată doar o promisiune electorală.

Închei cu declarația consilierului premierului, Darius Vâlcov, susținând că în piaţa energiei mafia este mare, iar cei care încearcă să schimbe lucrurile sunt ameninţaţi şi şantajaţi. „În piaţa energiei, lucrurile sunt mai delicate. Mafia e atât de mare încât trebuie să te porţi cu mănuşi” .

Numărătoarea continuă…., potrivit unei postări a liderului de sindicat Manu Tomescu, din cadrul Termocentralei Rovinari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com