Se întoarce Romanescu acasă?

Şeful PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, şi primar al municipiului Târgu Jiu, are porţile larg deschise la Partidul Social Democrat. Că va face sau nu trecerea către PSD este o chestiune chiar de timp. Cert este că Marcel Romanescu pare să încline către o colaborare cu PSD, pe toate planurile, de la Consiliul Local, până la viceprimari şi inclusiv directorii de direcţii plantaţi în funcţii pe vremea lui Florin Cârciumaru.  Marcel Romanescu şi-a dat seama că orice ar face şi oricum ar proceda este greu să se pună în rolul victimei, mai ales că a cerut singur să fie lăsat să candideze, să poată să îşi pună în aplicare proiectele şi să modernizeze aministraţia de la Târgu Jiu. Este clar că nu are nicio şansă să joace pe sub masă cu PSD, pentru că oraşul fiind mic schimbarea de direcţie a cârmaciului va fi foarte uşor sesizată şi primii care vor lua atitudine vor fi colegii de partid.

Oferte lunare de la PSD pentru Romanescu

Edilul este întradevăr presat aproape lunar de diferite persoane de la PSD cu oferte de a schimba culoarea politică. Nici nu are cum altfel să lucreze cu aleşii majoritari din Consiliul Local. Dacă va colabora cu PSD şi nu va schimba partidul, Marcel Romanescu în mod sigur nu va mai putea să pozeze în victima perfectă după care va plânge electoratul în 2020.

Trecut în barca PSD, va recunoaşte faptul că a făcut pasul pe care era solicitat să îl facă de multă vreme şi va avea susţinerea întregului Consiliu Local şi a PSD. Şi cu siguranţă că vor exista multe critici în PNL, dar şi voci care nu îl vor plânge pe Romanescu, mai ales că acesta ameninţa cumva actualele poziţii poltice din fruntea Organizaţiei Judeţene a PNL.

Singura dilemă

Singura dilemă a lui Romanescu dacă va trece la PSD este dacă va fi menţinut candidat al social-democraţilor pentru anul 2020 sau atragerea lui Romanescu în PSD va fi modalitatea prin care social-democraţii vor putea să îl anihileze complet pe actualul edil liberal. Există voci care spun că, într-un fel, Romanescu s-ar întoarce acasă, dacă ar merge la PSD, pentru că a rămas cu multe noduri în gât de câte ori i s-a oferit ocazia respectivă şi a refuzat. Orice decizie ar lua Marcel Romanescu până în 2020, va rămâne cu unul din cele mai consistente salarii din administraţia publică locală a judeţului Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com