Scandal la repartizarea banilor pentru primării. Liberalii îl atacă dur pe Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj.

Liberalii acuză conducerea Consiliului Judeţean Gorj că a repartizat în mod incorect fondurile, la ultima şedinţă, când au fost împărţite sumele defalcate din TVA. Consilierii judeţeni susţin că o mare parte a primăriilor conduse de primari liberali nu au primit vreun leu, iar banii au fost repartizaţi pe bază de apartanenţă politică. Principalul vizat este Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

„Președintele Consiliului Județean Gorj,  Cosmin Popescu, a împărțit după bunul plac sumele defalcate din TVA, criteriul apartenenței politice fiind singurul în baza cărora PSD-iștii din fruntea județului împart sumele către primării.

În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Județean…, 14 primării liberale, din cele 21 nu au primit niciun leu din cotele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Din totalul de 91 de miliarde de lei, doar 17 miliarde au revenit unor primării PNL, în condițiile în care, cele două municipii din județul Gorj au primari liberali, iar mai mult de jumătate din cetățenii acestui județ locuiesc în  comune sau orașe administrate de primari PNL. Cosmin Popescu a dat 0 lei  municipiului Motru și doar 4 miliarde de lei municipiului reședință de județ, cu un miliard mai puțin decât localității Tg Cărbunești, oraș de aproximativ 10 ori mai mic decât Tg-Jiu, dar cu primar PSD.

Astfel, din totalul de 9.101  mii lei, primăriile PNL au primit bani, după cum urmează:

 1. Municipiul Tg-Jiu – 400 mii lei
 2. Municipiul Motru – 0 lei
 3. Orașul Bumbești-Jiu – 125 mii lei
 4. Orașul Novaci – 0 lei
 5. Comuna Alimpești – 0 lei
 6. Comuna Arcani -300 mii lei
 7. Comuna Bălești – 0 lei
 8. Comuna Berlești – 0 lei
 9. Comuna Bîlteni – 0 lei
 10. Comuna Bolboși – 0 lei
 11. Comuna Ciuperceni – 0 lei
 12. Comuna Cîlnic – 0 lei
 13. Comuna Crasna – 0 lei
 14. Comuna Dănești – 0 lei
 15. Comuna Fărcășești – 0 lei
 16. Comuna Padeș – 0 lei
 17. Comuna Prigoria – 0 lei
 18. Comuna Roșia de Amaradia – 250 mii lei
 19. Comuna Stănești – 300 mii lei
 20. Comuna Turcinești 200 mii lei
 21. Comuna Vladimir 150 mii lei

Consilierii județeni PNL au condamnat modul discreționar și incorect în care au fost împărțite aceste sume și au votat împotriva acestei ”corecții” pe care PSD-iștii din fruntea județului au aplicat-o cetățenilor acestui județ. Nu este prima dată când PSD-iștii se răzbună pe gorjeni, împărțind banii după bunul plac. Acest mod de a pune presiune pe primarii liberali și de a-i condamna pe gorjeni la sărăcie este nedemn pentru oameni care administrează destinele județului în sec. XXI, apucăturile de acest tip fiind caracteristice conducătorilor din vremuri demult apuse”, potrivit unui comunicat semnat de Grupul consilierilor județeni PNL Gorj.

Ce spune Cosmin Popescu

Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj, a explicat criteriile în baza cărora au fost repartizate fondurile. Pe primul loc s-au aflat arieratele primăriilor. Pe locul al doilea sumele necesare pentru cofinanţarea unor proiecte ale primăriilor şi pe locul al treilea rambursarea creditelor bancare accesate de primării. Cosmin Popescu susţine că sunt fonduri pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare la nivelul tuturor primăriilor din judeţ şi că vor mai veni bani la rectificarea din luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com