România i-a dat cu flit lui Brâncuşi, de la preşedinte în jos

Iohannis i-a dat cu flit lui Brâncuşi, târgujienii i-au dat flit lui Brâncuşi, gorjenii i-au dat flit lui Brâncuşi şi românii i-au dat flit sculptorului. Data de 27 octombrie a fost una deosebit de anostă. În cinstea marcării a 80 de ani de la inaugurarea Căii Eroilor a fost organizat un simpozion plin de brâncuşologi prăfuiţi. Au lipsit aleşii locali şi judeţeni, a lipsit şeful statului, deşi a patronat evenimentul. Nimic grandios, nimic spectaculos pentru unele din cele mai importante opere ale sculpturii moderne. Coloana Fără Sfârşit este considerată cea mai valoroasă operă a sculpturii moderne de către unii critici.

Niciun concert grandios, niciun muzeu spectaculos pentru Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu, în 80 de ani!!! Nu era greu ca în 80 de ani ca România să îi construiască un muzeu naţional lui Constatin Brâncuşi. Se spune că nici la inaugurare Brâncuşi nu a participat, din diferite motive: medicale sau supărarea pe autorităţi. Brâncuşi e supărat şi acum, mort, pe România şi nici nu ne e ruşine de el pentru ce ne-a lăsat.

„Vai de capul nostru de trogloditi ! 80 de ani de la inaugurarea Coloanei Infinitului a genialului Brâncuși. Trebuia să fie o festivitate internațională la Tg Jiu, în anul Centenarului ! Sa ne ierți Brâncuși, ne-ai lăsat săraci și prosti, azi suntem mai ceva….”, potrivit jurnalistului Radu Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com