Romanescu și Pătrășcoiu se ceartă pe inundații, deși ne așteaptă o secetă majoră

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio Gorj, se ceartă acum pe tema inundațiilor din municipiu. Cu toate acestea, adevărata problemă o reprezintă seceta extremă care se prefigurează nu numai în România, ci și în Europa Centrală și de Est.

„Este o diferență între canalizarea facută de APAREGIO, cu 80 de milioane de euro și cea realizată de primărie. Este adevărat că și cantitatea de apă căzută miercuri a fost foarte mare. Am simțit-o în încălțăminte, o vom simți și la buzunare. În perioada 2007 – 2013, societatea de apă și canal a scumpit de 6 ori apa „potabilă” și de 10 ori canalizarea. Iar noi trebuie să le plătim apa de ploaie care curge pe străzi. APAREGIO a beneficiat de 80 de milioane de euro, bani europeni, investiție în urma căreia ar fi trebuit să avem o canalizare fără cusur. Rezultatul îl vedem. Din păcate, nu putem interveni pe lucrările lor, fiind un proiect pe bani europeni. Dar nici nu putem sta degeaba. De aceea realizăm lucrări pentru canalizare în zonele în care ne este permis. Au avut unii grijă, în anii trecuți, să pună și municipiul Târgu Jiu între ciocan și nicovala. Dacă renunțăm la APAREGIO vom fi obligați să dăm noi înapoi 80 de milioane de euro, banii aruncați de societate pe apa Jiului. Dacă nu renunțăm, trebuie să suportăm, în continuare, bătaia de joc.”, potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Ce spune Aparegio

„În legătură cu postările dumneavoastră, aproape zilnice, pe pagina de socializare, în continuare vă pliați pe sloganul ”Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”, domnule primar, Marcel Romanescu. Suntem respectuoși, ca de obicei, cu primarul municipiului din care facem parte și vă sugerăm să renunțați la afirmațiile false pe care le faceti IAR la adresa operatorului de apă-canal SC APAREGIO GORJ S.A. Face parte din agenda dumneavoastră cotidiană de a ataca operatorul de apă și canal? Noi credem că aveți lucruri mult mai importante de făcut pentru acest oraș. V-am rugat de nenumărate ori să nu mai faceți campanie electorală pe spatele Aparegio. Cum vă puteți lăuda cu o investiție făcută în zona Obreja, funcțională, când toată cantitatea de apă căzută, în urma precipitațiilor, a fost stocată pe străzile din cartierul Debarcader…investiție făcută tot de dumneavoastră. Pe această cale vă aducem la cunoștință faptul că intreținerea grătarelor de canalizare de tip geiger, atâta timp cât nu aveți un contract cu noi, intră in atribuțiile primariei Municipiului Târgu Jiu.”, potrivit Aparegio Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com