Război pesedisto-liberal pe postul de manager al Muzeului Național „Constantin Brâncuși”

Social-democrații gorjeni îi taxează pe liberali pentru numirea de la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”. Este vorba de desemnarea Denisei Șuță ca manger interimar, pentru o perioadă de 4 luni de zile. Nominalizarea purtătorului de cuvât al PNL Gorj pentru postul de șef la instituția respectivă îi nemulțumește pe social-democrați care cer numirea unui specialist.

„Sinecuristă liberală, manager la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu

Liberalii își bat joc de cultură, de Târgu Jiu dar și de Constantin Brâncuși în cel mai josnic mod.

28 mai 2019 este data la care Denisa Suță, purtător de cuvânt al PNL Gorj, semna un comunicat de presă prin care contesta numirea lui Valentin Chepeneag, profesor de istorie, în fruntea instituției pe considerentul că „Muzeul este condus de un manager desemnat prin ordin al ministrului culturii, în urma unui concurs de proiecte de management”

Pentru Denisa Șuță Legea nr. 199/2015 pentru înființarea Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, în vigoare de la 1 ianuarie 2016 nu se mai aplică?

Solicităm public ca Ministrul Culturii, cel care a semnat numirea sinecuristei liberale, să ne spună când a avut loc concursul de proiecte de management, unde s-a publicat anunțul și ce criterii au stat la baza acestei selecții.

Cultura nu poate fi lăsată pe mâna unei sinecuriste, care nu știe ce înseamnă responsabilitatea față de Constantin Brâncuși, care nu a condus nici măcar 1 om în viața ei, singura legătură cu funcția primită cadou fiind prietenia cu Dan Vîlceanu!

Prin numirea făcută, PNL Gorj sfidează inteligența gorjenilor și calcă în picioare legile țării!

Cerem, ca în cel mai scurt timp, Denisa Șuță să fie îndepărtată din funcția de manager al Muzeului Național „Constantin Brâncuși” și să fie numit un specialist, care să cunoască și să respecte valorile acestui județ.”, conform unui comunicat de presă al PSD Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com