Protest pe 10 decembrie în fața Primăriei Târgu Jiu

Un protest va avea loc pe 10 decembrie în fața sediului Primăriei Târgu Jiu. Sunt chemați toți cetățenii nemulțumiți de situația depozitului de gunoi de la Târgu Jiu. Protestul este organizat de Partidul Verde și alte asociații de mediu.

„Un oraș abandonat de autorități și politicienii locali își cere dreptul la sănătate și un mediu curat!

Miercuri, 2 decembrie 2020, de la ora 16.30, la Târgu Jiu, ar fi trebuit să aibă loc o întâlnire între noi, cetățenii acestui oraș, membrii comunității din cartierul Slobozia, autoritățile și partidele politice, despre problemele majore apărute  la un important obiectiv al municipiului: Depozitul ecologic de deșeuri. Întânirea era programată în vederea identificării soluţiilor pentru eliminarea efectelor nocive care afectează profund sănătatea tuturor.

Cu toate că au fost invitate să participe la această întâlnire, având în vedere situația care trenează de mult timp la groapa de gunoi a orașului, autoritățile și partidele politice au ales să întoarcă spatele cetățenilor pe care îi reprezintă!

Ne întrebăm, ce a devenit în ultimii ani Târgu Jiul? Groapa de gunoi a României? Un oraș abandonat de autorități și politicienii locali care și-au văzut interesele rezolvate la alegerile locale. Le vor urma în câteva zile și viitorii parlamentari. Putem deduce, prin neprezentare la dialog, interesele financiare majore care se învârt în jurul acestei investiții, focar de infecție care atentează la siguranța și sănătatea cetățenilor, precum și potențiale încălcări ale legii!

Când calea dialogului și binele cetățeanului sunt călcate în picioare, ne rămâne să cerem dreptate în stradă!

Sunați-vă cunoscuții, rudele și prietenii pentru o nouă acțiune civică! Joi, 10 decembrie 2020, de la ora 15.00, ne vedem în fața Primăriei din Târgu Jiu!

Dacă și această cale a dialogului onest este epuizată, atunci ne rămâne o singură soluție: Acțiunea în instanță!”, potrivit unei postări a Marilenei Strâmbulescu, reprezentant al Partidului Verde Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com