Promisiunile deşarte ale parlamentarilor ar putea pune pe butuci carierele CEO

Principalele cariere miniere ale Complexului Energetic Oltenia(CEO) depind de activitatea parlamentarilor de Gorj. De anul trecut şefii companiei au încercat să îi convingă pe senatori şi pe deputaţi să facă demersurile necesare pentru a modifica legislaţia care reglementează exploatarea domeniului silvic în România. Din cauza legislaţiei restrictive, Complexul Energetic Oltenia nu poate face defrişări în domeniul silvic pe care deja îl deţine. Este vorba de pădurile pe care le-a achiziţionat în ultimii ani de la proprietari şi pe care nu le poate exploata pentru a pregăti noi fronturi de lucru pentru carierele Complexului Energetic Oltenia.

Opt excavatoare ale CEO nu mai funcţionează

În mometul de faţă exploatările miniere Roşia şi la Jilţ sunt blocate parţial din cauza faptului că nu se poate trece la defrişarea pădurilor, respectiv la amenajarea terenurilor pentru a se putea deschide noi fronturi de lucru. Cele mai afectate cariere miniere sunt din cadrul Exploatărilor de la Roşia şi de la Jilţ. Potrivit lui Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, în momentul de faţă nu mai puţin de opt excavatoare sunt blocate în fronturile de lucru pentru că nu pot fi exploatate pădurile pe care societatea le-a preluat de la proprietari.

Discuţii recente

Sorin Boza a declarat că a discutat cu senatorii Florin Cârciumaru şi Scarlat Iriza pentru a iniţia modificarea actului normativ care reglementează exploatarea domenului silvic, în situaţiile în care este vorba de cauze de utilitate publică.  Sorinel Boza a anunţat că la Roşia problema va fi rezolvată până la 1 martie, în timp ce la Jilţ până la 1 aprilie. Râmâne de văzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com