Producţie de 15 terawaţi pentru 2018 la CEO, doar dacă va fi modificată legislaţia

Şefii Complexului Energetic Oltenia(CEO) au recunoscut public faptul că producţia totală de energie electrică pe cărbune de anul acesta depinde de cât de repede va fi modificată legislaţia pentru a grăbi exproprierile şi pentru a se face mai rapid defrişările. Dan Vasile, membru în Directoratul CEO, a declarat că anul acesta este prognozată o producţie de 15 terawaţi, deşi vor fi puse în operă o serie de investiţii.

Termocentrala de la Rovinari, an foarte bun

„Termocentrala de la Rovinari a avut de data aceasta un an extraordinar de bun. A fost disponibilitate de aproape 98% şi am reuşit să facem cei 15 terawaţi pe care ni-i propuseserăm. Cei 15 terawaţi sunt propuşi şi pentru anul 2018. O să îi realizăm, deşi în acest an avem mai multe lucrări de mentenanţă programate, mai multe lucrări de investiţii pe grupurile energetice, investiţii care vor avea şi ele un impact asupra funcţionării şi disponibilităţii grupurilor energetice”, a spus Dan Vasile, membru în Directoratul CEO.

E nevoie de modificarea Codului Silvic

„Activitatea minieră s-a desfăşurat în condiţii normale. Există un blocaj al fronturilor de lucru generat de legislaţia greoaie pe care am făcut demersuri  să o modificăm să putem realiza exproprierile şi scoaterea suprafeţelor din circuitul silvic şi pentru a asigura şi pentru 2018 şi perioada următoare producţia”, a spus şi Ovidiu Bălăcescu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com