Primarii ameninţă că pun lacătul pe primării

Edilii din judeţul Gorj, indiferent de culoarea politică, sunt dezamăgiţi de modul în care guvernul a înţeles să aloce fondurile pentru acest an. Bugetele primăriilor din Gorj şi din ţară sunt înspăimântător de nude, având în vedere situaţia anului trecut. Politicienii aflaţi la putere dau asigurări că vor exista fondurile neceare, astfel încât primăriile să nu intre în incapaciatate de plată, din cauza arieratelor. Promisiunile nu ţin de cald şi nu pot înlocui minusurile din bugetele locale.

Nimeni nu se mai gândeşte la investiţii

În momentul de faţă nimeni nu se mai gândeşte la bugetele de investiţii. Totul se axează pe bugetele de funcţionare la şase luni de zile. Este vorba doar de primul semestru, după care se aşteaptă cu disperare rectificarea de buget din luna iunie. Nimeni nu mai ia în calcul investiţii din bugetele proprii şi în niciun caz unele de amploare, având în vedere că se pune problema dacă vor mai fi sau nu bani pentru asigurarea salariilor la nivel de primării.

Au dispărut mulţi bani din bugete

Cei mai mulţi bani au dispărut prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Mai ales UAT-urile din zona urbană sunt în mod accentuat vitregite de reducerea impozitului pe venit în acest an. Este vorba de sume cuprinse între zeci de mii de euro şi zeci sau o sută de milioane de euro, dacă vorbim de oraşe precum municipiul Bucureşti. Anumiţi edili iau în calcul chiar reduceri de personal, dat fiind faptul că nu le vor ajunge banii de salarii până la finalul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com