Preţul certificatelor de CO2 va afecta profitul CEO

Senatorul de Gorj, Scarlat Iriza, este de părere că în acest an profitul Complexului Energetic Oltenia va fi sensibil influenţat de preţul certificatelor de dioxid de carbon. Preţul acestora a crescut în mod esenţial faţă de anul trecut, de la 4, 6, ajungând la 8 euro.

„Problema cea mai mare este dioxidul de carbon. Să fim mulțumiți dacă, anul acesta, CEO va ieși pe profit cât de mic. Fiecare megawat oră este împovărat cu cel puțin 40 de lei. Vom ajunge la un preț de vânzare de 200-205 lei megawatul, cu toate cheltuielile incluse. Este un preţ foarte mare. Va fi un an greu din cauza certificatelor de CO2. Dacă era preţul la certificate era la fel ca anul trecut era bine. Dar au fost cheltuieli cu mărirle de salarii. Este un plus de 20 de lei la megawat din cauza creşterii preţului la certificatele de CO2”, a declarat senatorul Scarlat Iriza, din partea ALDE.

CEO are nevoie de milioane de certificate de CO2 pentru a putea produce energie electrică. În momentul de faţă preţul unui certificat a trecut de opt euro, iar cele mai pesimiste prognoze arată că ar putea trece de 9 euro şi ajunge la 10 euro. În cazul acesta situaţia Complexului Energetic Oltenia nu ar fi una foarte plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com