Polițiștii au continuat controalele pentru a vedea dacă se respectă măsurile împotriva răspândirii COVID

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 9 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

 

În total, 142 de polițiști, împreună cu jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

 

În cadrul acțiunilor, au fost verificate 110 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 42 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de  8.950 lei, din care 29 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 8.750 de lei și 1 sancțiune a fost aplicată pentru abateri la alte acte normative, respectiv Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com