Percheziţii la afacerişti bănuiţi de evaziune fiscală. Cum au reuşit să înşele statul?

Poliţişti specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează în această dimineaţă, șapte percheziţii, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor, efectuează șapte percheziţii, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane, pe raza județului Gorj și municipiului București, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2015, administratorii societăţilor comerciale, din București, ar fi efectuat operaţiuni fiscale nereale, realizând achiziții de la societăţi comerciale, cu un comportament tip fantomă, cu sediul social în județul Gorj.

Ca urmare a sustragerii de la plata taxelor și impozitelor aferente mai multor achiziții intracomunitare, cu obiecte de vestimentație și încălțăminte, a fost produs bugetului consolidat al statului, un prejudiciu de 97.500 de lei.(IPJ Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com