Nereguli grave găsite la operatorul de apă din Padeș

În urma depunerii unor sesizări la Instituția Prefectului, Corpul de Control s-a deplasat în localitatea Padeș. Au fost constatate deficiențe grave cu privire la serviciul public de alimentare cu apă, care nu este organizat conform legislației, iar populația este afectată din cauză că apa nu este furnizată în regim de continuitate. De asemenea, rețeaua de hidranți stradali este nefuncțională.

Serviciului de alimentare cu apă este asigurat de către un compartiment din cadrul aparatului de specialitate al primarului, fiind încălcată, astfel, legislația în vigoare.

Mai mult decât atât, forma de gestiune a serviciului de iluminat public nu respectă prevederile legale.

‼️O altă abatere gravă o reprezintă construirea rezervorului de înmagazinare a apei din satul Văieni pe un teren proprietate privată, deși în autorizația de construcție care a fost eliberată se menționa că terenul se află în proprietatea publică a comunei. În plus, Hotărârea Consiliului local al comunei Padeș nr. 16 din 05.03.2020 privind achiziționarea, cumpărarea unui teren intravilan, în satul Văieni, în vederea construirii unui bazin de înmagazinare apă, nu a fost dusă la îndeplinire până la această dată. Consecința este că rezervorul nu va putea fi recepționat și inclus în inventarul public al comunei Padeș.

Pentru această deficiență s-a dispus sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții și au fost dispuse măsuri de remediere a celorlalte nereguli constate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com