Miza aducerii lui Toni Greblă în Guvern

Fostul judecător al CCR, Toni Greblă, a fost numit luni în funcţia de secretar general al Guvernului. Decizia premierului Viorica Dăncilă a fost publicată de luni în Monitorul Oficial. „Decizie privind unele masuri pentru exercitarea functiei de secretar general al Guvernului, In temeiul art. 15 lit. b), art. 19 si al art. 22 alin. (a) din Legea nr. 90/ 2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al art. 1 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2007 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 99/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Art. 1. – La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Ioana Andreea Lambru se elibereaza din functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Art. 2. – Incepand cu data prevazuta la art. 1, domnul Toni Grebla se numeste in functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru”, se arata in Monitorul Oficial.

Dragnea e fan Greblă, dar miza e alta  

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat numire lui Dragnea chiar la ultimul Comitet Executiv al partidului. „Postul de secretar general al Guvernului e in responsabilitatea PSD si dupa ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus ca doreste sa il puna pe domnul Grebla. A avut o discutie cu dumnealui. Maine se va intampla. Cred ca e o solutie foarte buna. E un om foarte pregatit si de mare valoare”, a spus Liviu Dragnea.

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA, dar a fost achitat de prima instanţă. Fostul senator a fost acuzat de fals in declaratii in forma continuata, trafic de influenta, coordonarea unui grup infractional si operatiuni economice incompatibile cu functia. Pentru Dragnea, Toni Greblă este exemplul perfect al luptei contra „statului paralel”, dar mai mult decât atât aducerea lui Greblă în Guvern are o altă miză. Este vorba de dregerea busuiocului înainte ca ţara noastră să preia conducerea Consiliului Uniunii Europene. Toni Greblă îi va sta alături Vioricăi Dăncilă, care pare depăşită de misiune.

Mai este și varianta în care Greblă să fi promis că pune umărul la Ordonanța privind amnistia și grațierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com