Membrii CS și ai Directoratului CEO, asigurați civil pentru erorile de management

Complexul Energetic Oltenia va încheia asigurări de răspundere civilă profesională pentru membrii Consiliului de Supraveghere şi membrii Directoratului. În acest sens a și fost atribuit un contract prin licitație. Compania va plăti câteva sute de mii de lei pentru asigurările respective. Este adevărat că acestea sunt binevenite, mai ales că unii șefi nu au legătură cu domeniul energetic.

Persoanele aflate în conducerea societăţilor pe acţiuni au obligaţia, potrivit legii, de a încheia poliţe de răspundere profesională pentru ca firma să beneficieze de reparaţii financiare, în cazul unor eventuale prejudicii cauzate de managementul defectuos. În cazul societăţilor pe acţiuni, Legea nr. 441/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile a introdus obligativitatea încheierii unei asigurări de răspundere profesională pentru administrator, respectiv pentru membrii Directoratului. Această prevedere a legii a fost preluată prin clauze contractuale prevăzute în contractele de administraţie.

Potrivit legislaţiei, asigurarea de răspundere profesională acoperă prejudiciile produse societăţii, cât şi daunele cauzate terţilor în urma faptelor comise din neglijenţă, eroare, omisiune în exercitarea calităţii de conducere a persoanei sau persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere). În cazul producerii de prejudicii sau de daune, firma poate să obţină de la societatea de asigurare o despăgubire care să acopere imediat şi măcar parţial un eventual prejudiciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com