Măsuri noi luate în localitățile din Gorj cu multe cazuri COVID

Astăzi, 15 octombrie 2020, în temeiul Hotărârii de Guvern nr. 856 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și a analizei privind incidența cazurilor pe localități în ultimele 14 zile realizată de către Direcția de Sănătatea Publică Gorj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a luat următoarele hotărâri:

 1. Ținând cont de faptul că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în localitățile Stănești și Alimpești, este mai mare de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, începând cu data de 15.10.2020, se dispun următoarele măsuri:
 2. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
 3. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
 4. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
 5. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
 6. Ținând cont de faptul că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în localitățile Căpreni, Tg-Cărbunești, Scoarța, Negomir, Ciuperceni, Godinești, Săcelu și Novaci (cu excepția Zonei Montane Rânca), este mai mare de 1,5 cazuri și mai mică sau egală cu 3 cazuri la 1.000 de locuitori, începând cu data de 15.10.2020, se dispun următoarele măsuri:
 7. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
 8. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 9. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 10. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

III. Ținând cont de faptul că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în toate localitățile din județul Gorj, cu excepția localităților Alimpești, Stănești, Novaci, Săcelu, Godinești, Ciuperceni, Negomir, Scoarța, Tg-Cărbunești și Căpreni, este mai mică sau egală cu 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, începând cu data de 15.10.2020, se dispun următoarele măsuri:

 1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
 2. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
 3. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
 4. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, Guvernul României a stabilit noi reguli care au scopul prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Toate instituțiile și operatorii economici au obligația să respecte măsurile stabilite prin H.G. nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul perioadei!

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com