Marin Condescu, condamnat la închisoare cu suspendare, anunţă că e „staroste” peste Stadionul Municipal până în 2035

Fostul preşedinte al Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, se laudă cu faptul că este stăpân indirect peste Stadionul Municipal. În acest sens, Condescu invocă un contract de comodat încheiat între Clubul de fotbal Pandurii şi autoritatea locală privind dreptul îndelungat de folosinţă asupra bunurilor din baza sportivă. Mai mult decât atât, Condescu a reuşit să îi convingă pe şefii din administraţia locală, din mandatul lui Florin Cârciumaru să plătească inclusiv utilităţile la baza sportivă. Acum s-a ajuns în instanţă, întrucât Consiliul Local nu a mai dorit să plătească. Pentru afacerile derulate la Clubul Pandurii, Marin Condescu a avut însă probleme cu legea.

Condamnat la închisoare cu suspendare

Marin Condescu, fostul preşedinte al Clubului Pandurii Târgu-Jiu şi fost lider sindical, a fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, de către Curtea de Apel Craiova, decizia fiind definitivă.

În primă instanţă, pe 9 iunie 2017, Marin Condescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, de către magistraţii Tribunalului Olt, decizie care a fost contestată ulterior la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii au menţinut, joi, decizia pronunţată iniţial.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecat şi adjunctul acestuia, fostul vicepreşedinte al clubului, Viorel Temelescu. Bărbatul a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost acuzaţi că au falsificat trei contracte de cesiune de creanţe cu o firmă care asigura tichete de masă pentru minerii din sindicatele conduse de cei doi, însă judecătorul de caz menţiona că „prezentarea celor trei contracte ca fiind false este făcută în mod lapidar, fără a se indica, măcar succint, în ce constă falsul şi cine ar fi semnat în fals din partea Pandurii”.

Condescu era acuzat şi că ar fi împrumutat de mai multe ori Clubul Pandurii cu bani împrumutaţi de la bancă, iar la returnarea sumelor acesta ar fi retras sume mai mari, în contabilitate nefiind înregistrate toate operaţiunile, el fiind acuzat de delapidare şi spălare de bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com