Manu Tomescu împlineşte un an de când numără minciunile parlamentarilor

Liderul de sindicat din CEO, Manu Tomescu, continuă să numere zilele de când parlamentarii au promis realizarea unui mix energetic. Este vorba de peste 300 de zile de la depunerea jurământului în Parlamentul României.

„Au trecut 300 de zile de când politicienii din Gorj ne-au promis în campania electorală că dacă vor fi votați și vor câștiga mandatele de deputați și senatori în Parlamentul României, vor integra C.E.Oltenia într-un MIX ENERGETIC NAȚIONAL. Între timp cerința de energie electrică produsă pe bază de cărbune a revenit în prim plan, și a demonstrat încă o dată României că Sistemului Energetic Național are nevoie vitală de megawații produși în termocentralele din C.E.Oltenia. Compania noastră a început să își revină și se pare că anul acesta va ieși pe profit. Iar odată cu asta au început să apară și declarațiile unor parlamentari de Gorj, precum că mixul energetic nu își mai are rostul, dacă C.E.Oltenia duduie, sau că C.E.Oltenia se poate redresa și singură, fără a fi integrată într-un mix energetic național.

Aviz negativ pentru Legea holdingului

„Legea Holdingului a primit aviz negativ în comisia de specialitate din Parlament, iar declarațiile politicienilor din opoziție și a celor de la putere sunt contradictorii și de neînțeles ! Și uite așa a mai trecut un an peste noi și peste compania noastră ! Încă un an în care am fost lăsați singuri să concurăm dezavantajați, cu energia electrică din alte entități de producție, entități ce sunt subvenționate și avantajate într-un mod neloial față de C.E.Oltenia. Tot așa se pare că o să mai vină încă o iarnă grea peste România, iarnă în care C.E.Oltenia o să fie încă o dată pilonul principal de susținere a Sistemului Energetic Național. Desigur că o să venim să ne facem treaba pe acele temperaturi extreme și că o să ne laude iar ministrul energiei, guvernanții, parlamentarii și secretarii de stat, pe la televizor ! Dar în tot acest timp nu i-am auzit pe niciunul să spună că C.E.Oltenia este o companie dezavantajată în piața energetică ! Nu recunoaște public niciunul că C.E.Oltenia este jecmănit prin plata certificatelor verzi, certificatelor de carbon, texei pe construcții speciale (celebra taxă pe stâlp) sau prin zeci de taxe și impozite pe terenuri, pe apă sau pe naiba mai știe ce !”

Nimeni nu ne ia apărarea, dar toți vor bani de la CEO

„Compania noastră a fost obligată să facă protecție socială cu orașe din țară, livrând energie electrică și termică fără să primească un leu, iar datoriile s-au acumulat ca și pierderi, în cârca noastră ! Se fac presiuni în permanență ca C.E.Oltenia să facă protecție socială și cu alte societăți private, ale căror patroni devin milionari în euro, iar salariații lor sunt plătiți cu salariul minim pe economie. C.E.Oltenia este clar vaca de muls a clientelei politice și a grupurilor de interese ce o căpușează permanent. Iar după toate astea, o lege făcută tot de politicieni, spune că dacă compania nu iese pe profit, salariații C.E.Oltenia rămân cu salarii de mizerie ! Eu unul sunt convins că grupurile de interese din jurul C.E.Oltenia fac tot posibilul ca această companie să nu fie integrată într-un MIX ENERGETIC NAȚIONAL, pentru că altfel nu ar mai fi sub influența lor.  Așa cum am mai spus, eu sunt convins că ei nu dau doi bani pe drepturile și interesele salariaților din C.E.Oltenia și pe nivelul nostru de trai !

Mixul există şi în alte ţări

„Pentru ei nu contează că se pierd în fiecare an locuri de muncă din această companie și că suntem plătiți din ce în ce mai prost, datorită faptului că nu suntem integrați într-un MIX ENERGETIC NAȚIONAL, așa cum ar fi normal și așa cum au cele mai puternice țări din Europa. Pentru ei nu contează decât interesele lor și atât ! Lăcomia lor nu îi lasă să se gândească și la cei 13 mii de salariați, care am mai rămas în C.E.Oltenia ! Așa s-au îmbogățit, de pe urma acestei companii și culmea, își permit să plătească „trompete” care să iese în spațiul public, să manipuleze și să arunce vina în altă parte ! Ați ghicit ! …aruncă vina pe sindicate la grămadă, pentru a-i discredita și descuraja pe sindicaliștii incomozi, în fața opiniei publice, dar mai ales în fața salariaților C.E.O ! Cu toate astea, numărătoarea mea continuă, și repet încă o dată că această numărătoare este tot un protest. Un protest față de promisiunile electorale mincinoase ! Îmi doresc din tot sufletul ca CEO să meargă bine pentru că aici este locul meu de muncă și de aici îmi câștig existența pentru mine și familia mea ! Dar dacă nu va fi așa, măcar numărătoarea mea să le aducă aminte că ne-au promis și ne-au mințit cu nerușinare ! P.s Îmi cer scuze că mi-am permis să gândesc, să îmi pun întrebări și să vorbesc despre mixul energetic ! Mă întorc la munca de jos, la mănuși, cizme, salopete și bocanci”, potrivit lui Manu Tomescu.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com