Manu Tomescu, dezamăgit de halul în care a ajuns mișcarea sindicală din CEO

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este extrem de deranjat de modul în care se derulează lupta sindicală la nivelul companiei. În momentul de faţă inspectorii sociali, care sunt în majoritate marii lideri de sindicat, nu mai au niciun fel de reacţie la nevoile salariaţilor. Aceştia sunt ochi şi urechi numai la cererile administraţiei care a reuşit să le „capteze” întreaga atenţie. Şi cum ar fi putut dacă nu cu avantaje generoase, fie salarii sau alte lucruri.

Pornind de la starea de fapt, Manu Tomescu, lider sindical în cadrul Termocentralei de la Rovinari, postează mesaje de interes pentru angajaţi, însă a stârnit nemulţumirea administraţiei şi a inspectorilor sociali. Într-un ultim mesaj Manu Tomescu a declarat la modul ironic faptul că nu doreşte să îi mai supere pe parlamentari sau pe politicieni. Unii dintre politicieni sunt şi la Complexul Energetic Oltenia. Între deranjaţi se află şi marii lideri de sindicat din CEO. În alt mesaj anunţă iniţierea unei noi campanii pentru drepturile lucrătorilor.

 

„Cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii Decente, confederația sindicală Cartel ALFA, a inițiat campania „Schimbăm regulile” , campanie făcută pentru a evidenția nedreptatea sistemelor economice, restrângerea și deteriorarea drepturilor lucrătorilor din România.

Celelalte federații și confederații nu s-au alăturat acestei campanii, asta arătându-ne cum Cartel ALFA rămâne deocamdată singura confederație necontrolată politic, în timp ce celelalte confederații se vede clar că sunt sub comanda diferitelor partide politice din România! …pentru că altfel nu îmi explic indiferența lor!

Deci iată încă o dovadă care ne arată cât de divizată și de desolidarizată este forța de muncă din România!

 

În ceea ce ne privește pe noi, salariații din C.E.Oltenia, cu părere de rău observ că este o nepăsare totală și generală, față de această inițiativă!

Și noi minerii și energeticienii din C.E.Oltenia, suntem la fel de dezbinați, tot așa cum sunt și confederațiile sindicale de la nivel național. Suntem împărțiți în vreo 25 de sindicate și 4 federații reprezentative.

Toți vrem drepturi mai multe și o muncă decentă, plătită cu salarii decente! …dar dacă s-ar putea să se lupte doar unii pentru ele, iar ceilalți doar beneficieze de pe urma lor!

Conștientizând că o să fiu iar criticat pentru că nu vreau stau cuminte în „turmă” și m-am găsit să fiu iar „mai cu moț” să mă alătur campaniei Cartel ALFA, postez și eu cu dorința de a atrage atenția că nu e bine ce se întâmplă cu forța de muncă din România și nu e corect cum sunt tratați lucrătorii din această țară!

Iar în ceea ce ne privește pe noi, marea majoritate a salariaților din C.E.Oltenia, noi suntem printre cele mai discriminate și disprețuite categorii de salariați din această țară, numai dacă ținem cont de faptul că nu ne sunt recunoscute eforturile și condițiile grele de muncă, fiind practic condamnați să susținem plata BIRURILOR puse pe această companie, cu plafonarea sau chiar reducerea salariilor și drepturilor noastre, luând în calcul creșterea prețurilor și a taxelor din ultimii ani!

Cu alte cuvinte, aproape că s-a ajuns să fim puși să muncim mult și dacă se poate pe degeaba !

Am ajuns să trăim din salarii mici, plătind totul la prețuri mari, și să mergem înainte cum merge boul la jug…, fără să comentăm!

 

Deci azi 7 octombrie 2018, de Ziua Internațională a Muncii Decente, trebuie să ne gândim că ar fi un început pentru a schimba și noi regulile! Pentru a putea avea și noi o muncă decentă, cu drepturi și salarii decente, în C.E.Oltenia!”, potrivit lui Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com