Gorjul mai are oficial doar două cazuri de COVID 19

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:
– 467 persoane în carantină instituționalizată, din care 5 persoane au intrat în carantină și 44 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore;
– 253 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 5 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 174 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– 10 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 6 persoane vindecate și externate; 2 persoane internate și 2 persoane decedate.

Până în prezent, 22 de persoane au fost plasate în carantină din cauză că nu au respectat autoizolarea la domiciliu.

Forțele de ordine continuă acțiunile în vederea identificării persoanelor care nu respectă măsurile impuse de ordonanțele militare, pe perioada stării de urgență.
În ultimele 24 de ore, jandarmii gorjeni au verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 37 de persoane. Au fost depistate 2 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Acestea au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei.
Jandarmii au mai executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a 20 centre de carantină, precum și însoțirea a 2 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj.

În ultimele 24 de ore, polițiștii gorjeni au desfășurat 33 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19. În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 109 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 160.000 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației/deplasarea.

Patrule mixte formate din polițiști și jandarmi, precum și lucrători din cadrul MApN au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică (patrulare, filtre, verificări persoane, etc).

Totodată, polițiștii locali au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 9.000 de lei., potrivit DSP Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com