Două dintre proiectele sportive implementate de Scout Society au ajuns la final

Asociația Scout Society din Târgu-Jiu a implementat două proiecte sportive: Sport Sense și Restart Sport Engine in EU. Ambele au fost cofinanțate de Uniunea Europeană.

Proiectul Sport Sense a vizat crearea unei conexiuni prin intermediul sportului între societate și comunitățile de persoane cu dizabilități de vedere. Pe perioada implementării proiectului au fost organizate o serie de activități pentru grupul țintă. Printre acestea au fost: întâlnirea de lucru din România unde reprezentații partenerilor au planificat activitățile viitoare; o vizita de studiu în Budapesta, unde participanții au învățat cum să lucreze cu persoanele nevăzătoare, au însușit diverse metode de reducere a riscurilor atunci când lucrează cu grupul țintă dar au aflat și despre evenimentele sportive care pot fi adaptate persoanelor cu deficiențe de vedere, cum trebuie să fie antrenați, care sunt regulile speciale și ce condiții trebuie îndeplinite pentru aceste evenimente. O altă activitate a fost cursul de formare în care au fost discutate toate informațiile dobândite în cadrul vizitei de studiu, fiind creat un proces de lucru prin care oricine, chiar dacă are sau nu experiență de lucru cu grupul țintă, să poată organiza un eveniment sportiv în comunitatea locală. În cadrul proiectului a fost elaborat și un ghid care conține metode de lucru, metode preventive și de reducere a riscurilor, reguli de implementare și activități, bune practici și alte informații necesare desfășurării evenimentului sportiv pentru persoanele nevăzătoare. Proiectul a fost încheiat în cadrul unui eveniment organizat de partenerul din Portugalia. În cadrul activităților din proiect au fost implicate la nivel european peste 1000 de persoane, dintre care 50 cu deficiențe de vedere. Ghidul din cadrul proiectului poate fi consultat la următorul link: http://sportsense.scoutsociety.ro/ro/guidebook/ .

Un alt proiect este Restart Sport Engine in EU care promovează incluziunea socială, educația în și prin sport dar și dezvoltarea abilităților în rândul oamenilor din comunitățile locale europene. În cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe activități. Proiectul a fost lansat oficial în Letonia prin intermediul departamentului de sport din cadrul Ministerului Educației și Științei din Letonia. Ulterior, a avut loc un curs de formare desfășurat la Târgu-Jiu, pentru 25 de persoane cu experiență în activități fizice/sportive din comunitățile locale ale țărilor partenere. Următoarea activitate a fost un schimb de experiență desfășurat la Târgu-Jiu, în cadrul căreia au fost testate un set de sporturi, diferite, în vederea identificării celor mai potrivite care pot fi practicate și după pandemie, prin asigurarea unei distanțe minime de siguranță între participanți  – recomandată de specialiști. După ce au revenit acasă, reprezentanții din fiecare organizație parteneră au organizat în comunitatea lor o serie de activități sportive. Proiectul a fost încheiat în cadrul unui eveniment de multiplicare a rezultatelor desfășurat în Grecia. În cadrul activităților -peste 800 de persoane și-au dezvoltat o serie de abilități în vederea practicării sportului în condiții de siguranță prin menținerea unei distanțe sigure. Broșura elaborată în cadru proiectului poate fi consultată aici: http://restart.scoutsociety.ro/resources/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com