Doru Vişan l-a salvat pe Sorinel Boza. O dată.

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan,  i-a salvat o dată scaunul lui Sorinel Boza, şeful Complexului Energetic Oltenia, când s-a încercat introducerea pe uşa din dos în conducerea CEO a lui Daniel Pităroiu. Şi nu se mai pun la socoteală dăţile în care Sorin Boza a ameninţat cu demisia. Doru Vişan este se pare aliatul Complexului Energetic Oltenia pe piaţa dură a energiei şi mai ales în peisajul grupurilor de interese care gravitează în jurul banilor de la Complexul Energetic Oltenia. Grupurile de interese din politică sau din mediul de afaceri nu sunt interesate de preţul certificatelor de CO2, de echipamentul de iarnă pentru mineri, de personalul insuficient din subunităţile miniere sau de pe anumite excavatoare, de grupa de muncă pentru condiţii deosebite, de greutatea aplicării procedurilor privind exproprierea de utilitate publică, de morţii de la CEO, de taxele pe care le are de plătit compania, de ratele pe care le are de plătit şi de creanţele nerecuperabile.

Vor doar banii

Grupurile de interese sunt cu ochii doar pe bugetul de investiţii al CEO şi pe licitaţii. Vor să îşi împartă contractele, vor să ajungă prin intermediari cât mai aproape de butoanele companiei. Nu sunt interesate că societatea este pe profit sau pe pierdere sau că riscă una alta. Bugetul anual oricum există şi prevede milioane de euro pentru aproape orice: de la închirierea de utilaje, până la cumpărarea de materiale sau servicii de transport pentru salariaţi. Milioane, zeci de milioane, sute de milioane de euro. La CEO e un furnicar, un zumzet uriaş făcut de cei care roiesc în jurul banilor CEO, dar care nu sunt interesaţi cu adevărat ce înseamnă CEO. Vor doar să devină milionari şi aceasta este cea mai bună oportunitate: afacerile cu statul.

Nu mai este loc de dezmăţ

Problema este că dezmăţul de pe vremea strămutaţilor a trecut. Unii şi-au dat seama de asta. Poate că printre ei este şi Doru Vişan. Poate că vrea să ţină departe CEO de noi dezmăţuri. Compania nu funcţioneză pentru a da naştere unor milionari, ci pentru a ţine în viaţă Sistemul Energetic Naţional şi pentru a scoate România din rahat iarnă de iarnă. Nici măcar din ăla turcesc, doar românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com