Doi ani de minciuni în legătură cu mix-ul energetic

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, Manu Tomescu, îşi continuă demersul individual de a le reaminti parlamentarilor de Gorj că au promis mix-ul energetic. Este vorba de senatorii şi deputaţii de Gorj care şi-au câştigat mandatele, promiţând o companie care să ofere un mix energetic în România şi care ar asigura o protecţie mai mare pentru Complexul Energetic Oltenia, din perspectiva conservării locurilor de muncă şi a stabilităţii pe piaţa de energie.

„Au trecut 732 de zile (2 ani), de când parlamentarii de Gorj ne-au promis în campania electorală în care și-au câștigat mandatele de deputați și senatori, un MIX ENERGETIC NAȚIONAL din care să facă parte și termocentralele cu exploatările miniere din C.E.Oltenia.

În tot acest timp se pare că cei mai mulți au uitat și au cu totul alte preocupări! Dar trebuie recunoscut faptul că singurul care mai amintește de această promisiune electorală este deputatul Dan Vilceanu, parlamentar de opoziție care le cere colegilor de la putere să adopte în Perlament Legea Holdingului, lege care este actualmente blocată în Comisia de Industrii.

Nu fac politică dar știu că oamenii politici fac legile! Mai știu că acești oameni politici (deputați și senatori, miniștrii, consilieri și secretari de stat) sunt plătiți din banii noștri și avem tot dreptul să le cerem să emită legi prin care să ne asigure un standard de viață cu un nivel de trai măcar decent, în comparație cu celelalte țări din Uniunea Europeană, dacă nu ne putem ridica la nivelul lor!

Actualmente C.E.Oltenia este practic jecmănit prin birurile impuse, iar salariaților acestei companii li se spune nonșalant că trebuie reduse costurile cu munca vie!

Cu alte cuvine, minerii și energeticienii din C.E.Oltenia trebuie să muncească din ce în ce mai greu și mai mult, dar pe salarii și drepturi mai puține, pentru ca această companie să își poată plăti birurile la bugetul statului, buget de unde se dau pensii și salarii de lux anumitor categorii sociale din România.

 

Nu în ultimul rând aș vrea să recunosc faptul că și sindicatele din C.E.Oltenia au vina lor în această privință! Din nefericire pentru noi, cea mai mare parte a sindicatelor și federațiilor din această companie sunt conduse de oameni înregimentați și controlați politic! Acești sindicaliști care reprezintă mai întâi și mai mult interesele partidelor politice, iar singura lor muncă sindicală este de a-și păstra afecerile diverse din CEO, de a-și mai lua câte o funcție, a-și mai angaja câte o rudă, a mai organiza câte un chef pentru lingăii care-i susțin, sau a mai da câte o plasă cu dulciuri și băuturi alcoolice membrilor, în preajma diverselor sărbători sau evenimente.

Afirm cu amărăciune în suflet că federația din care sindicatul în care eu sunt membru și lider, face parte (FNME), nu are nici măcar un protest în ceea ce privește integrarea companiei într-un MIX ENERGETIC NAȚIONAL!

Oare de ce !? Care este motivul pentru care o federație sindicală nu organizează proteste atunci când compania cu locurile de muncă și drepturile salariaților, sunt puse în pericol din cauza unor legi și taxe, absurde și nedrepte !?

 

În încheiere, acum după 2 ani, cel puțin doi ani, pentru că de atunci am început să țin socoteala zilelor care trec fără ca parlamentarii puterii guvernamentale să-și onoreze promisiunea electorală în ceea ce privește creerea MIXULUI ENERGETIC NAȚIONAL, eu unul pot trage o concluzie clară și de necontestat!

Majoritatea parlamentară care susține guvernul, a reușit să dea legi prin care să-și elibereze corupții, dar în schimb creerea MIXULUI ENERGETIC NAȚIONAL, rămâne deocamdată, doar o PROMISIUNE ELECTORALĂ!”, potrivit lui Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com