Cum văd politicienii protestele de la CEO

Politicienii locali au părerile împărţite când vine vorba de protestele de la Complexul Energetic Oltenia. Liderul PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, susţine că la nivelul Ministerului Energiei chiar a fost apreciat faptul că s-a reuşit semnarea contractului colectiv de muncă, după care au apărut însă protestele minerilor din câteva cariere. Cârciumaru susţine că tensiunile dintre salariaţi şi conducerea companiei au rolul de a afecta imaginea colosului energetic şi că problemele respective puteau fi evitate dacă exista mai multă comunicare între părţi.

Dan Vâlceanu este vehement, Pecingină dur

Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a spus că protestele erau inevitabile, întrucât nu mai există o agendă comună a salariaţilor şi a liderilor de sindicat sau chiar a administraţiei. Din acest motiv s-ar fi creat o prăpastie între angajaţii de rând şi unii dintre liderii sindicali. Vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, susţine că liderii de sindicat din minerit şi energie „nu au timp să vorbească despre problemele CEO pentru că sunt preocupați să-i facă pantofii directorului general!”, după cum a concluzionat Pecingină. Liberalii îi cer lui Boza să desfiinţeze posturile înfiinţate pentru liderii de sindicat şi îl acuză de angajări pe criterii politice.

Iriza susţine că minerii nu trebuie să ajungă o bătaie de joc

La rândul său, senatorul ALDE, Scarlat Iriza, susţine că munca minerilor nu trebuie tratată în bătaie de joc şi că administraţia Complexului Energetic Oltenia trebuie să fie mai atentă la problemele din carierele miniere. Deputatul Mihai Weber vede partea plină a paharului şi spune că un fapt pozitiv este semnarea contractului colectiv de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com