Cine îl desfiinţează pe Bălăşoiu şi îl consideră adevăratul şef al CEO

Un fost manager al Complexului Energetic Oltenia îl distruge pe Constantin Bălăşoiu, actual membru al Directoratului companiei. Laurenţiu Ciurel susţine că pierderea la Complexul Energetic Oltenia este de 1,1 miliarde de lei. În opinia lui Ciurel principalul artizan al acestui rezultat este Constantin Bălăşoiu, primul manager al CEO şi actual membru al Directoratului.

Ciurel mai vorbeşte şi de cheltuieli uriaşe cu certificatele de CO2, precum şi despre împrumutul unor certificate de CO2 pentru care s-ar plăti comisioane foarte mari. Actuala echipă de la CEO va fi zburată din funcţie imediat ce rezultatele vor fi făcute publice, iar cineva va veni va trebui să taie în carne vie, dar nu o va face pentru că urmează alegeri în 2019 şi în 2020, mai spune Ciurel.

“Situatiile financiare la CEO s-au incheiat. Pierdere de 1.174.236.522 Ron. Pierdere venita din exploatare, curata (vorba vine, o sa explic), nu din aia din provizioane, cum mi-au facut mie in 2016, pentru bani neincasati de Complexul Craiova de la Primarie, ca sa ia PDL multe voturi. Nu, asta este rezultatul curat (oare?) al muncii echipei conduse de Balasoiu la CEO. Nu are rost sa-l pomenim aici pe Boza , el nu a avut absolut nici un rol, a fost un simplu element decorativ. A folosit postul de Director General doar ca sa faca rost de femei gratis si sa mearga pe la sindrofii de 4 ori pe saptamana.

Deci pierderile din exploatare, din productie de energie si carbune, sunt de 1,021456 miliarde ron. Pierderile din operatiuni financiare sunt 111, 239 miliane ron.

Culmea este ca CEO are venituri din anulari de provizioane de 370 de milioane ron. ( provizioanele alea pe care Ciubotarica si Bobalca mi le-au facut mie ca sa pot fi revocat). Deci fara acele venituri (practic s-au mutat veniturile din 2015 in 2017 si 2018) pierderea era cu 370 de milioane roni mai mare.

CEO a fost condus in 2018 in totalitate de domnul Constantin Balasoiu. Ca si Termoelectrica intrata in faliment sub conducerea sa, ca si Complexul Craiova aflat in faliment nedeclarat in mai 2012 cand s-a facut CEO, tot sub conducerea sa.

Nu am scris nimic in ultimul timp pentru ca s-ar fi spus ca din cauza acestui blog le maresc bancile dobanzile si comisioanele. I-am lasat sa ia intai banii. E drept, nu am crezut ca e posibil. Dar costul creditului de 500 de milioane e peste 60 de milioane,in dobanzi si comisioane.

Datorita faptului ca au ramas necumparate aproape 7 milioane de certificate pt 2018, in luna aprilie 2019 CEO  cumpara mai multe certificate decat toata Europa, iar pretul a sarit, normal, la 28 de euro. Este BURSA!! Toti smecherii speculeaza prostia, ajunsa proverbiala, facuta de impotentii care conduc azi ministerul si CEO in 2017.

Sa recapitulam.

In noiembrie 2016 Comisia Euroeana anunta tinta de 30 de euro pentru Certificatul de CO2 pana in 2020, pentru a reduce drastic emisiile de CO2.

Intre ianuarie 2017 si  august 2017 pretul la certificat cade brusc si inexplicabil (oare?) sub 6 euro pentru sapte luni. Intervalul e folosit de toti poluatorii europeni (si romani) pentru achizitia de certificate, fiind iminenta (si anuntata) cresterea pretului. Aparitia acestei oportunitati o sa incerc sa o explic cu alta ocazie, desi nu sunt chiar sigur ca pot. Timp de trei saptamani aproape miraculos , in mai 2017, pretul e sub 5 euro!! ACELOR, ALRO, Petrom chiar si unele banci, investesc in certificate. Ba chiar si o firma aflata in insolventa, ELCEN, face pe dracu in patru si cumpara cu bani imprumutati 1 milion de certificate, considerand-o investie de viitor. Vedeti mai jos cele 3 saptamani din mai:

 

CEO, cel mai mare cumparator de certificate de CO2 din Europa, cumpara Jeep-uri pentru sefi, achita inainte de termen bani la firmele de casa, plateste milioane de euro pentru lucrari cu eficienta zero la Isalnita.  In fiecare din aceste luni CEO a avut 330-380 de milioane in cont, preturile la energie pe 2017 si 2018 fiind peste 300 de lei pe Mwh, enorme.  Bancile stateau la coada sa dea credite, iar conducerea CEO INCHIDE LINII DE CREDIT AVANTAJOASE, pentru ca ” noua nu ne trebuie banii luati de Ciurel” .

Asa ca s-a intrat in 2019 fara aproape  7 milioane de certificate. Cu cele 500 de milioane imprumutate pe ultima suta de la banci, lunea trecuta, in regim de urgenta, nu se pot achizitiona toate certificatele pentru ca, asa cum stie orice gospodina, cand il prinzi pe prost la inghesuiala, nu-l ierti, cresti pretul.

Asa ca a ramas varianta luarii cu imprumut a acestor certificate de la cei care au pe stoc.  Au chemat firma Vitol, de la care „imprumuta ” un milion de certificate. Anul trecut o dadusera in judecata cerand banii inapoi, dar s-a opus AGA. Contactul zice ca certificatele se dau inapoi in 4 luni, plus un comision la fiecare  bucata. Toate bune. In 2014 nici eu nu am avut bani. Am facut un FUTURES, un contract de energie platit in avans dar nu in bani, ci cu certificate, si am platit 18 centi la bucata comision. Ciubotarica si Balasoiu mi-au facut plangere la DNA considerand comisionul prejudiciu. Avand vreo 7 luni telefonul interceptat, am fost ascultat cand ma laudam ca am castigat la afacerea asta cel putin un milion de euro. Norocul ca procurorii pana la urma au inteles,  era vorba de CEO, nu de mine, dar gura mea pacatoasa, de! S-a dat clasare, constatandu-se ca am achizitionat practic la pret mai mic decat mi-a dat statul din PNI, in teorie „cel mai mic pret posibil”.

Stiti cat plateste CEO comision? Tineti-va bine, 1,20 euro la bucata. Deci 18 centi era penal, dar 1,2 nu e. Prostilor, puteati si voi sa luati cu 18 centi daca va apucati din timp, nu in ultima saptamana!  La fel dobanzile imense pe care o sa le platiti la banci,  banci care v-au prins la inghesuiala si v-au rupt.

Dar senzationalul urmeaza. M-am intalnit azi cu un vechi amic care lucreaza la ELCEN Bucuresti, producator de energie si agent termic aflat in insolventa, dar mai mult faliment.  Deci rivalul in piata al CEO. Am cascat ochii mari ca nu-mi vebea sa cred. ELCEN imprumuta CEO cu 500 de mii de certificate ( din alea luate cand trebuia), la un comision de 1,4 euro. Daca e adevarat, este de-a dreptul incredibil.

Cu banii de la concurenta, ELCEN plateste salariile la TESA doua luni.

Am spus de pierderea de 1,2 miliarde de lei la inceput. E de fapt cu mult mai mare. La fel ca anul trecut, rezultatul financiar e calculat cu pretul certificatelor din ultima zi a anului trecut , desi ele s-au achizitionat cu mult mai scump dupa decembrie 2018. Pretul deci este cunoscut la inchiderea situatiilor financiare. Au facut-o nu pentru a diminua pierderea, cateva zeci de milioane de euro oricum nu mai conteaza. Ci pentru ca Balasoiu le-a spus: daca procedam corect conform legii, o sa se vada ca am furat anul trecut la buget, nu poti sa faci intr-un an  diferit fata de celalat. Intreaba lumea de ce intr-un an am luat pretul din provizion si in urmatorul pretul din factura. Asa ca mai bine spunem ca suntem prosti decat hoti, ca oricum nu s-a sesizat nimeni.

Ma adresez lui Dan Vasile, Balacescu, chiar si Burlan. Este 100% penal, si sunteti tineri inca baieti! Se incalca in multe feluri Legile contabilitatii. Intrbati cati directori care au lucrat cu dl. Balasoiu au facut puscarie. Nu va bazati pe vreo amnistie.

Desi exista obigatia ca pana in 15 mai situatiile financiare sa fie aprobate de AGA, anul acesta AGA se tine pe 28 mai. De ce?  E simplu.

Directoratul nu poate fi revocat decat de Consiliu de supraveghere. Acesta , condus de Bobalca, omul lui Balasoiu, nu are incotro, in situatia actuala, economica si politica. In clipa cand se ia act de nebunia din rezultatul financiar, zboara toti. Inclusiv CS-ul. Si atunci dl. Bobalca, mare penelist, ramas in minister pe toata guvernarea ALDE, celebru propagandist pe culoarele ministerului energiei, i-a asigurat pe baieti ca dupa alegerile din 26 mai alianta PSD-ALDE va pierde rusinos, PNL-ul sau castigand alegerile. Si atunci nu-i va mai schimba nimeni,  si el si Balasoiu  fiind agreati total de viitoarea guvernare. Curat corporatism pe Ordonanta 109!

Daca vor fi schimbati, numai un nebun se mai poate inhama la caruta CEO.

In 2012 au trebuit platite cam 100 de milioane de euro datoriile SNLO si CE Craiova, aflate practic in faliment. Asta a generat restructurare masiva, un regim de austeritate incheiat cu „Jos Ciurel” in fata Prefecturii. Ganditi-va ca acum e cam de 10 ori mai grav. Toti banii care intra in CEO pana in februarie -martie 2020 abia ajung sa plateasca cheltuileile lui 2018, datoriile la banci, Vitol , ELCEN si cine mai stie cui. Nebunul care vine dupa baietii astia trebuie sa scoata totul la iveala, si sa taie in carne vie.

La anul sunt doua randuri de alegeri, locale si parlamentare. Credeti ca va fi lasat? Pariez ca nu!”, potrivit lui Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com