CEO susține că nu a destabilizat piața de energie. COMUNICAT

Conducerea Complexului Energetic Oltenia susține într-un comunicat că nu a destabilizat piața de energie, pentru că 85% din contracte sunt încheiate pe termen lung.

„In cursul acestui an, CE Oltenia a vandut 85% din energia produsa prin contracte incheiate pe termen lung pe PCCB, 10% pe Piata pentru Ziua Urmatoare si 5% pe Piata cu Amanuntul. De asemenea, CE Oltenia a vandut deja peste 85% din energia electrica preconizata pentru anul 2022, conform BVC.

Fata de alti participanti, ponderea CE Oltenia pe Piata pentru Ziua Urmatoare si pe Piata Intra-zilnica este sub 5%.

Cantitatile vandute sunt publice pe site-ul OPCOM, fiind tranzactionate pe PCCB-NC sau pe PCCB-Flex, unde se regasesc si furnizorii, si traderii care au achizitionat energia respectiva.

Desi preturile la care au fost perfectate contractele respective au fost mult mai mici decat cele actuale conform evolutiei pietei, unii furnizori (ex. ENEL) nu au raspuns ofertelor de vanzare.

CE Oltenia a avut oferte de vanzare si pana in anul 2025 inclusiv, doar o mica parte dintre acestea fiind materializate si cu contracte, deoarece marii furnizori nu au raspuns la ofertele de vanzare care, la momentul respectiv, au avut preturi mult mai mici decat cele din ultima perioada.

Faptul ca o parte dintre furnizori, care sunt si furnizori de ultima instanta, nu au raspuns la ofertele de vanzare ale CE Oltenia este propria decizie a acestora, conform politicii de piata pe care o deruleaza.”, potrivit unui comunicat al CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com