CEO ia bani de la BERD pentru noile investiții

Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a purtat dialoguri cu importante institutii bancare din Romania, banci comerciale, dar si cu institutii bancare europene pentru a securiza imprumuturi care sa sustina contributia proprie a companiei la efortul de restructurare si decarbonare in vederea implementarii proiectelor de dezvoltare pe baza de resurse regenerabile, conform Planului de restructurare. Planul, aflat in prezent in discutie cu DG Competition, vizează constructia unor noi capacitati energetice mai putin poluante de aprox 735 MW fotovoltaic și 1325 MW gaz.

Implementarea proiectelor va permite în mod direct decarbonizarea sectorului energetic din România și va avea o contribuție semnificativă la obiectivele de energie regenerabilă ale României pentru 2030 de 30,7%, așa cum sunt stabilite în Planul Național Integrat pentru Energie și Schimbari Climatice (PNIESC). De asemenea, se vizeaza compensarea parțiala a impactului închiderii centralelor pe cărbune, concentrându-se pe sprijinirea noilor investiții în energie verde în regiunile afectate, în conformitate cu prioritățile din cadrul Inițiativelor de tranziție justă.

CE Oltenia a semnat Scrisoarea de Mandat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in vederea obtinerii surselor financiare necesare implementarii proiectelor Scrisoarea de Mandat a stabilit principiile de baza, termenii si conditiile indicative pentru finantare, demararea procesului de due-diligence financiar, tehnic, juridic si de mediu si consultarea cu bancile comerciale ofertante in vederea sindicalizarii imprumutului.

Complexul Energetic Oltenia este o companie strategica a sistemului energetic national, avand un rol crucial in asigurarea continuitatii in alimentarea cu energie electrica a Romaniei. Pentru aceasta, este imperios necesara modernizarea capacitatilor de productie si accesul la resurse noi, mai putin poluante, care sa permita continuarea activitatii acestei companii in conditii optime si cu respectarea normelor de mediu impuse.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com