CEO duduie. România importă energie electrică. Boşii de la ANRE tac.

Complexul Energetic Oltenia(CEO) furnizează la această oră o treime din necesarul de energie electrică din Sistemul Energetic Naţional. Conform Transelectrica, aproape 33% din necesar este produs de Complexul Energetic Oltenia, respectiv peste 2.000 de megawaţi. CEO ocupă astfel primul loc. Pe următoarele două locuri se află Hidroelectrica(25%) şi Nuclearelectrica(22%). Energia eoliană şi fotovoltaică au împreună doar 10% din total.

Importăm 800 de megawaţi

Interesant este că producţia trece puţin de 6.000 de megawaţi, iar consumul se apropie de 7.000 de megawaţi. Diferenţa este asigurată din import, în dauna companiilor autohtone care ar avea interesul să producă energie electrică şi să vândă energie şi să îşi conserve locurile de muncă. Boşii de la ANRE nu au soluţii decât pentru propriile salarii sau pentru energia verde, nu şi pentru producătorii clasici.

One thought on “CEO duduie. România importă energie electrică. Boşii de la ANRE tac.

 • 6 septembrie 2017 la 10:14
  Legătură permanentă

  este normal să existe perioade când ”CEO ocupă astfel primul loc” și importăm și asta este conform reglementările emise de ANRE. Așa este mai ieftin pentru consumator.
  Companiile autohtone care au interesul să producă energie electrică şi să vândă energie şi să îşi conserve locurile de muncă.. trebuie să umble la eficiența proprie ca să poată vinde competitiv.
  Rog continuați scriind mai concret cum ANRE sprijină energia verde în dauna celorlalți producători. Analizați ce fac cei pe care i-ați votat. Nu neg că ”Boşii de la ANRE nu au soluţii decât pentru propriile salarii ” dar au fost numiți de cei ce i-ați pus în parlament.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com