Avertisment!Toate contractele de pază ale CEO expiră peste o lună de zile

Toate contractele încheiate de Complexul Energetic Oltenia pentru serviciile de pază şi protecţie expiră într-o lună de zile. Încă nu s-a trecut la etapa de organizare a licitaţiei pentru achiziţia serviciilor de pază de la termocentrale şi subunităţile miniere. Cu toate acestea, legislaţia obligă agenţii economici să asigure paza bunurilor proprii şi securitatea angajaţilor. Având în vedere că este vorba de un contract de peste 9 milioane de euro pentru următorii doi ani Directoratul trebuie să treacă prin AGA cu documentaţia de licitaţie, în data de 15 octombrie. Este de precizat că toate contractele cu actualele firme de pază expiră pe 10 noiembrie. Aşadar, administraţia companiei trebuie să se mişte rapid şi să încheie anul acesta acordul-cadru pe 24 de luni, pentru a nu risca să rămână fără servicii de pază, aşa cum s-a întâmplat la SE Rovinari.

Peste 9 milioane de euro pentru serviciile de pază

Conducerea companiei a stabilit că este nevoie de un acord-cadru pe doi ani de zile pentru a evita sincopele din primăvara acestui an, când Termocentrala de la Rovinari a rămas nepăzită. Acordul-cadru pe doi ani presupune prestarea a aproape 3 milioane de ore de pază. Tariful calculat este de 13,71 de lei pe oră. Bugetul total pe cele 24 de luni depăşeşte 41 de milioane de lei, fără TVA, adică aproape 9 milioane de euro. Contractul a fost segmentat în nu mai puţin de 21 de loturi la toate punctele de lucru din: Gorj, Dolj, Mehedinţi, Brăila şi Bucureşti. Toate contractele actuale de servicii de pază expiră pe 10 noiembrie şi urmează ca după data de 15 octombrie să fie organizată o licitaţie pentru încredinţarea contractului.

Firmele care păzesc sucursalele CEO

Pentru anul 2018 a fost calculată suma de 3,4 milioane de lei, pentru 2019 de 20 de milioane de lei, iar pentru 2020 de 17 milioane de lei, pentru serviciile de pază. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia urmează să aprobe la jumătatea lunii octombrie organizarea unei licitaţii, iar acţionariatul urmează să fie informat în legătură cu acest contract, având în vedere că este vorba de o licitaţie care depăşeşte 3 milioane de euro. Contractele de pază de acum ale CEO sunt cu următoarele firme: Fort Security SRL, Signovince SRL, SMB, TMG Guard, Vigilent, RAM şi Portal Protection SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com