Autoritățile locale, scoase din calcul de CEO

Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia a fost trimis la Comisia Europeană fără să existe o consultare a autorităților locale. Cu toate acestea, edilii au cerut în ultimele luni să fie consultați în legătură cu Planul care va determina viitorul Gorjului și a jumătate din comunele și orașele din județ.

Comunele și orașele trebuie să știe exact ce cuprinde Planul de restructurare pentru a estima impactul asupra bugetelor locale. Multe primării se bazează pe banii pe care îi primesc de la Complexul Energetic Oltenia din impozitele pe venit sau sub formă de taxe locale. În al doilea rând, este vorba și de reducerea impactului asupra mediului. Acest lucru necesită investiții de mediu pentru redarea în circuitul economic a unor terenuri.

Nu în ultimul rând, economia județului va fi afectată de reducerea numărului de salariați de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. În colaborare poate și cu CEO autoritățile ar trebui să gândească alternative economice care să genereze locuri de muncă. De asemenea, CEO are de redat către autorități o serie de bunuri imobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com